Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott 28-23-ra nyert a házigazda litván válogatott ellen az Európa-bajnoki selejtező első mérkőzésén.

Eredmény, férfi Eb-selejtező, 1. mérkőzés:
Litvánia - Magyarország 23-28 (11-15)

A hazaiak bátran nekiugrottak a magyaroknak, és agresszivitásuknak köszönhetően elléptek 4-1-re. Nagy László ellen keményen védekeztek, azonban amint emberhátrányba került a hazai gárda, a rivális a 13. percre kiegyenlített (5-5).

A kapuban Puljezevics is lassan bemelegedett, míg támadásban Gulyás és Laluska is egyre hatékonyabb lett, ennek következtében a 23. percben már 11-6-ra vezetett a Skaliczki-csapat. A szünet előtt nagy hajrát vágott ki a litván együttes, de nem igazán tudott faragni hátrányából.

A folytatásban felválta estek a gólok, noha mindkét hálóőr jól védett. Ezt követően védekezési stílust váltottak a litvánok, és ennek ellenszerét eleinte nem találták a magyarok. A hazaiak 12 perccel a vége előtt feljöttek 22-20-ra, ám ezt az iramot nem bírták, és a végjátékban a magyarok bebiztosították sikerüket.

A formalitásnak tűnő visszavágót jövő szombaton, 16.15-től rendezik Tiszaújvárosban. A párharc győztese vehet részt a januári, norvégiai Eb-n, amelyen olimpiai kvótát, illetve olimpiai pótselejtezőt érő helyeket lehet kiharcolni.