Vágólapra másolva!
Története negyedik bajnoki címének megszerzését követően kedden éjszaka kis túlzással az egész város együtt ünnepelt az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapatával.

Az idén duplázó soproni együttes játékosai, edzői, vezetői jó másfél órával a 71-56-ra megnyert mindent eldöntő hazai mérkőzés után autóbusszal utaztak át a város főterére, ahol több ezren várták és éltették őket.

Az együttes a térről aztán egy az MKB-Aréna tőszomszédságában lévő népszerű soproni szórakozóhelyre vonult, ahol több száz szurkolóval, illetve a klubvezetőkkel, szülőkkel közösen buliztak. A drukkerek szinte tenyerükön hordozták kedvenceiket, hajnalig táncoltak velük.

A rendezvény 3 óráig tartott, ekkora - érthető módon - már jóval kisebb létszámban folyt ugyan a bajnokok dicsőítése, de a szurkolók közül húszan-harmincan itt is a végsőkig kitartottak a lányok mellett.

A vesztesek oldalán sem volt ugyanakkor szomorkodás. Noha négy év után elveszítette bajnoki címét a MiZo Pécs-2010 csapata, szerda hajnalban mégis 300 lelkes szurkolója várta a Sopronból ezüstéremmel hazatérő együttest. A kosarasokkal rokonszenvezők Pécsett, a Lauber Dezső sportcsarnok előtt gyülekeztek és háromnegyed órás ünnepséget csaptak kedvenceik tiszteletére. A lelkes és hálás drukkerek a felnőtt keret minden tagjának bajnoki aranyérmet csináltattak és azt átnyújtották nekik.