Vágólapra másolva!
Utolsó főtáblás Euroliga-csoportmeccsén négy góllal verte a Vasas az orosz Csehovot a Komjádi uszodában, így továbbjutott a legjobb nyolc közé a férfi vízilabdacsapatok első számú kontinentális kupasorozatában. Az Eger az utolsó pillanatban középkezdésből kapott gólt hazai medencében a Pro Recco ellen, így kiesett.

Euroliga, főtábla, 6., utolsó forduló, C csoport:
Forrás: [origo] TEVA-VasasPlaket - Sturm Csehov (orosz) 13-9 (6-3, 3-2, 2-2, 2-2)
gól:
Steinmetz Á. 4, Hosnyánszky, Varga Dániel 3-3, Kovács R. 2, Tóth M. 1, illetve Sapic 4, Csomakidze 2, Maljakovics, Ziljajev, Krsztonosics 1-1

A szombat esti ütközetnek abban a tudatban vágott neki az - amúgy az oroszországi kiruccanását egy góllal nyerő - angyalföldi alakulat, hogy minden bizonnyal csakis a győzelem segítheti tovább a negyeddöntőbe, hiszen négyesében a már első olasz Pro Recco és az Eger mögött a harmadik helyen állt, márpedig a továbbjutáshoz meg kellett előznie az addigi öt fordulóban nála egy ponttal többet gyűjtő hevesi riválist.

A nyerési kényszer nem rakott béklyót a Vasas-játékosokra, mert a magyar együttes folyamatosan vezetve (1-0, 3-2, 5-3) fokozatosan elhúzott az orosz bajnoktól, amelyet pedig a világsztárként jegyzett szerb Aleksandar Sapic is erősített. Bár Sapic meglőtte a maga négy gólját, ez sem segített a vendégeken, mert a Vasas egy pillanatra sem állt le, remekbe szabott találatokkal tartotta előnyös állását. Igaz, 10-5-nél még 10-7-re közelebb zárkózott a vendéggárda, a piros-kékek győzelméhez azonban nem férhetett kétség. A koronát az angyalföldiek teljesítményére Varga Dániel tette fel, aki az utolsó pillanatban "mérföldes" csavargóllal vette be a csehoviak kapuját, beállítva a 13-9-es végeredményt.

Ráadásul pár perccel a meccs lefújása után teljessé válhatott a Vasas-öröm, mert jött a hír, hogy az Eger 10-10-re végzett a Pro Reccóval, így a piros-kékek jutottak be az olaszok mögött másodikként végezve az Euroliga negyeddöntőjébe.

A C csoport végeredménye:
1. (továbbjutott) Pro Recco 14 pont
2. (továbbjutott) TEVA-VasasPlaket 9
3. Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 8
4. Sturm Csehov 2