Vágólapra másolva!
A Dunaferr a második mérkőzésen három góllal nyert a Szeged ellen a Budapest Bank férfikézilabda liga elődöntőjében. A piros-fehérek végig magabiztos játékot mutatva megérdemelten győzték le a rendkívül idegesen játszó alföldieket, így kiegyenlítettek a három sikerig tartó párharcban. A címvédő Veszprém  A második mérkőzést is megnyerte a PLER-Airport ellen, így már csak egy győzelemre van a fináléba kerüléstől.

Budapest Bank férfiliga, elődöntő, 2. mérkőzés:
Forrás: [origo] Dunaferr SE - Pick-Szeged 28-25 (14-8)
Dunaújváros, 1200 néző
vezette: Dobrovits, Tájok
legjobb gólszerzők: Császár 10, Törő 6/2, Kukucka 3, illetve ilyés 7, Krivokapic 7, Bajusz 4/2,
büntetők: 4/2, illetve 2/2
kiállítások: 18 perc, illetve 12 perc + 1 piros

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, ennek ellenére nyolc perc után tudtak csak egy gólnál jobban ellépni ellenfelüktől. Ezt követően azonban fokozatosan növelte előnyét a Dunaferr az egyre idegesebbé váló szegediek ellen. Az alföldi gárda gondjait tetézte, hogy már az első harminc perc során a kiállították Andjelkovicot, aki Zubait ütötte le a találkozó hevében. A dunaújvárosiak higgadtan, megfontoltan játszottak, és a remeklő Császár vezérletével hatgólos vezetéssel zárták az első harminc percet (14-8).

A szünet után ott folytatódott az összecsapás, ahol az első félidő véget ért, így továbbra is csak kereste önmagát Vladen Matic együttese. A vendégeknél Krivokapic góljai akadályozták meg, hogy a Dunaferr ne tudja gyorsan eldönteni a mérkőzést, így a félidő derekára nyolcgólos hátrányból háromra közelítették meg Ilyésék a hazaiakat. Mivel azonban Imre Vilmos csapatában mindig volt valaki, aki átlendítette a holtponton a piros-fehéreket, így végül megszerezték a nagyon fontos győzelmet (28-25).

A három nyert mérkőzésig tartó csatában a Dunaferr és a Szeged között 1-1-re áll a párharc.

elődöntő, 2. mérkőzés:
Forrás: [origo] PLER-Airport - MKB Veszprém 27-39 (9-23)
az egyék fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Veszprém javára.

Mobilpress