Vágólapra másolva!
Az Ottawa Senators és a San Jose Sharks is idegenben győzött az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a második kör első mérkőzésein.

Zsinórban negyedik mérkőzést nyerte meg az Ottawa Senators, amely a New Jersey Devils ellen parádésan kezdte a mérkőzést. A 90. másodpercben Jason Spezza adta meg az alaphangot, majd Joe Corvo, Dean McAmmond és Dany Heatley is beköszönt, így 17 perc alatt szinte el is dőlt a találkozó.

Igaz, az Ördögök nem adták könnyen a bőrüket, az utolsó 20 percre már csak 4-3-as előny állt a vendégek neve mellett, de fordítani nem sikerült. Érdekesség, hogy a hazaiak kapusa, Martin Brodeur pályafutása során másodszor kapott egy harmadon belül négy gólt playoff-mérkőzésen, korábban a Toronto csatárai tréfálták meg, még a 2001-es főcsoportdöntő második mérkőzésén.

Meglepetésre a San Jose Sharks nyerni tudott Detroitban, a rájátszást tekintve eddig mindössze harmadik alkalommal fordult elő, hogy a Cápák győztesen hagyták el a Joe Louis Arena jegét. A közönséget az első harmadban 24 másodperc alatt lecsendesítette Matt Carle és Mike Grier, a Sharks ezek után megőrizte 2-0-s előnyét, köszönhetően a kiválóan védő Jevgenyij Nabokovnak.

Eredmények, Keleti-főcsoport, elődöntő, 1. mérkőzés:
New Jersey Devils - Ottawa Senators 4-5

Nyugati-főcsoport, elődöntő, 1. mérkőzés:
Detroit Red Wings - San Jose Sharks 0-2

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

[origo] / (MTI)