Vágólapra másolva!
Tiltott fegyverviselés miatt őrizetbe vették Sebastian Telfairt, az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics kosarasát.

A 21 éves hátvéd hajnali négykor 124 km/órával száguldott New York közelében, és amikor a járőr megállította, kiderült, hogy sem neki, sem utasának nincs érvényes jogosítványa. A terepjáró átkutatásakor a rendőrök egy töltött pisztolyt találtak az "anyósülés" alatt, amelyre egyikük sem tudott magyarázatot adni. Az előállított fiatalokat végül 7500 dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de május közepén bírósági eljárás vár rájuk.

Forrás: EPA

Telfair ilyet is tud

Ugyancsak kevés oka van az örömre Eric Musselmannek, akit a Sacramento kispadjáról állítottak fel. A Kings 33 győzelemmel és 49 vereséggel zárta az alapszakaszt, ezzel esélye sem volt a rájátszásra, így az edzőnek mindössze egy idény után mennie kell.

Örvendetes hír ugyanakkor, hogy nyáron újabb sztárjelölt vállalja a megméretést a "nagyok" között: a jövő legnagyobb ígéreteként számon tartott Greg Oden úgy döntött, hogy idő előtt abbahagyja az iskolát, és profinak szegődik. A 19 éves, 210 centis kiválóság nemrég ezüstérmet nyert az ohiói együttessel az egyetemi bajnokságban - 32 meccsen 15,7-es pont- és 9,6-os lepattanóátlagot elérve -, és jó esélye van arra, hogy elsőként keljen el a nyári amatőrbörzén (draft).