Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dusan Kapusta lesz a Gyergyószentmiklósi Progym új vezetőedzője. Az egykori dunaújvárosi tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá klubjával. A szakember legutóbb a szlovákiai Eperjesnél dolgozott.

"Az új edző kiválasztásánál két szempontot vettünk figyelembe: hogy jó szakember legyen, és beszélje a magyar nyelvet" - mondta el a Krónikának Bencze Attila, a Progym vezetőtanácsának tagja, aki arra is kitért, hogy a számos jelentkező közül csupán Kapusta tett eleget a feltételeknek.

Kapusta május hetedikén kezdi meg az edzésmunkát a felnőtt csapatnál, és ezzel párhuzamosan szakmai koordinátorként irányítja az utánpótláscsapatok tevékenységét is.

A szlovák szakember a magyar válogatott szövetségi kapitányaként ugyanazt a sikert érte el, mint Pat Cortina: irányításával a válogatott a második helyezést érte el 2002-es, Dunaújvárosban és Székesfehérváron rendezett divizió I-es világbajnokságon. Ezenkívül a Dunaújvárossal magyar bajnoki címet nyert, és a Magyar Kupában is diadalmaskodott.