Vágólapra másolva!
A Balatonfüreden megrendezett férfikézilabda Magyar Kupa döntőjében az MKB Veszprém 34-31-re győzött a Dunaferr ellen. Zdravko Zovko együttese a második félidő elején kihasználta a dunaújvárosiak nyolcperces gólképtelenségét, és előnyét megtartva szerezte meg az első helyet. A harmadik helyen a PLER gárdája végzett, miután a bronzmérkőzésen 29-23-ra verte a Tatabányát.

A két elődöntő vesztesének összecsapásán jobbára a PLER vezetett, de egy gólnál jobban nem sikerült ellépnie ellenfelétől a fővárosiaknak és a Tatabánya a tizenegyedik percben előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette és egészen a 28. percig tartotta előnyét. A hajrára azonban Lendvaiék beleerősítettek és egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

A szünet után már nem engedte ki kezéből a mérkőzést Nagy Károly együttese, amely az első perctől magabiztos játékkal fokozatosan növelte előnyét. Az utolsó percekben már nem volt kérdés a győztes kilétét illetően, a budapesti csapat hatgólos győzelmet aratott, és így bronzérmes lett.

A fináléba az elődöntő két esélyese jutott be, ahol az első percekben a lendületesen kezdő Veszprém Gál gólerős játékával gyorsan kétgólos előnybe került. Hamar rendezték soraikat a dunaújvárosi játékosok, és a 7. percben Császár találatával előbb kiegyenlítettek, majd egy perc múlva Zubai góljával a vezetést is átvették.

Ezt követően hatalmas küzdelem zajlott a pályán, ahol a veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a Dunaferr váratlan húzásaival, míg a másik oldalon Pérez, és Eklemovic átlövései okoztak komoly gondokat. Az utolsó percekben egy ellopott labdával Törő szerzett vezetést az újvárosiaknak, de egy időntúli büntetővel mégis döntetlennel ért véget a színvonalas első félidő (19-19).

A szünet után fejben még az öltözőben maradtak Grebenárék, mivel nyolc percen keresztül képtelenek voltak gólt lőni, míg az MKB fergeteges tempót diktálva növelte előnyét, és ennek eredményeként a félidő derekára hétgólos (27-20) veszprémi vezetés után kezdte ledolgozni hátrányát a Dunaferr.

Ekkor már lassította a játékot Zdravko Zovko együttese, és próbálta minél jobban kihasználni idejét, míg a másik oldalon egyre többet kapkodtak a dunaújvárosiak támadásban, ennek ellenére az utolsó öt percre sikerült három gólra csökkenteni hátrányukat Császáréknak. A hajrában azonban már nem tudtak csodát tenni, így a veszprémi csapat sikerével fejeződött be a végig parádés játékot hozó találkozó (34-31).

Budapest Bank Magyar Kupa, döntő:
MKB Veszprém KC - Dunaferr SE 34-31 (19-19)
Balatonfüred, 1000 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Peric - Gulyás 3, Lazarov 6/1, Eklemovic 6, Gál 7, Pérez 6, Iváncsik G. csere: Pásztor 3, Putics 2/2, Lusnyikov, Cozma 1, Vujin.
Dunaferr: Stohl - Iváncsik T. 9/2, Nagy K. 4, Császár 4, Grebenár 3, Zubai 4, Törő 6/2. csere: Mikler (kapus), Djukic 1, Tóth J., Rosta
büntetők: 4/3, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 10 perc

a 3. helyért:
PLER-Airport - Tatabánya-Carbonex KC 29-23 (13-12)
Balatonfüred, 1000 néző
v.: Dobrovits, Tájok
legjobb gólszerzők: Szabó P. 7, Lendvai 7, Forgács 5, illetve Németh A. 7, Halász 6

Mobilpress