Vágólapra másolva!
Csütörtökön kihirdette a divízió I-es jégkorong-világbajnokságra utazó keretét Pat Cortina szövetségi kapitány, s meglepetésre a csapatban egyetlen dunaújvárosi játékos sem kapott helyet: Azari Zsolt után ugyanis Erdélyi Péter és Lencsés Tamás is kimaradt. A bajnoki ezüstérmes klubnál érthetetlennek tartják mindezt.

Hiába végzett a második helyen a bajnokságban a DAB.Extra.hu jégkorongcsapata, a szlovéniai divízió I-es világbajnokságon szereplő magyar válogatottba senki sem került be.

"Óriási meglepetés volt számunkra a kapitány döntése, így igazából még reagálni sem nagyon tudok rá, de nagyon furcsállom, hogy a bajnoki ezüstérmes csapatból egy játékost sem tartott érdemesnek arra Pat Cortina, hogy magára öltse a válogatott mezét" - nyilatkozta a Dunaújváros Online-nak a csapat ügyvezetője, Azari Zsolt.

A lap megszólaltatta a három kimaradó újvárosi hokist is, közülük egyedül Lencsés Tamás volt mérhetetlenül csalódott a kapitányi döntésével kapcsolatban - míg Erdélyi Péter és Azari Zsolt számított arra, hogy végül nem utaznak a világbajnokságra.

"Úgy érzem, becsülettel, keményen végigdolgoztam a felkészülést, s mivel a formámmal sem volt gond, egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy végül én leszek az egyik kimaradó. A kapitány azzal indokolta döntését, hogy hét hátvédet visz ki a világbajnokságra, s mivel véleménye szerint én nem vagyok benne a legjobb hét bekkben, így rám szakmai okok miatt nem számít" - mondta Lencsés.

Pat Cortina egyébként az [origo] Vendégszobájában kitért döntésére: "A beválogatásnál nem szempont az, hogy melyik csapatból érkezik a játékos. Az idei bajnokság nagyon különlegesen alakult, a Volánt mindenki a döntőbe várta, de a Dunaújváros bejutása más csapatok gyengélkedésének is köszönhető volt. Az újvárosi játékosok előtt a jövő, nagyon tehetségesek, de nem hiszem, hogy képesek lennének elviselni a világbajnokság sorozatterhelését. Ez túl nagy ugrás lenne nekik a jelen pillanatban. Többségük decemberben divízió II-es juniorvébén vett részt" - mondta a szövetségi kapitány.