Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megkereste a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapatának klasszis beállósát, Lucia Uhrakovát a Kometal Szkopje, nyilatkozta a macedón klub elnöke, Ivan Bojkov. A zöldek a Hypóhoz távozó Németh András, Kirsner Erika, Tóth Tímea trió után újabb kulcsemberüket veszíthetik el a következő szezonra.

Fontos KEK-elődöntőre készül a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata, amely szombaton 16.15-ös kezdéssel a román C.S. Oltchim RM Valcea otthonában lép pályára. A zöld-fehéreknél azonban nem ez az egyetlen fontos esemény, a csapat ugyanis már a jövőre is készülne.

A zöld-fehérek ügyvezető igazgatója, Maglódi Lajos megerősítette, Németh András távozása miatt tárgyalt már Zsiga Gyulával, aki egyelőre még arra vár, hogy rendeződjenek a Kiskunhalas ügyei, ahol jelenleg vezetőedzői és klubelnöki tisztet is betölt. Korábban Maglódi azt is nyilatkozta az InfoRádiónak, hogy értékesíteni kívánja a csapatot működtető gazdasági társaságban meglévő tulajdonrészét: a 66 százalékot 80-100 millió forintért eladná, de a befolyó pénzt visszaforgatná az együttes további működtetésére.

Nagy kérdés, hogy Németh távozásával mi lesz a Ferencvárossal. A Hypo Niederösterreich csapatához igazoló szakvezetővel együtt Tóth Tímea és Kirsner Erika is elmegy, a légiósok közül Katarína Mravikovát a Győr, Lucia Uhrakovát az orosz Lada Toljatti és a macedón Kometal Szkopje csábítja.

Utóbbi helyzete ráadásul annyival nehezebb, hogy 2008-ig szerződés köti a Ferencvároshoz, azaz őt ki kell vásárolni a zöld-fehér klubtól. A macedón Dnevnik információja szerint a klub hivatalosan is megkereste már a szlovák beállóst és menedzserét, de egyelőre érdemi döntés nem született.

(A fiatal ferencvárosi tehetségek közül a Szamoránsky ikrek, Piroska és Anikó, illetve Szucsánszki Zita szerződése 2008-ig szól, Zácsik Szandráé 2009-ig.)

A Kometal egyébként alaposan átalakul a következő szezonra. Andrij Portnoj vezetőedző távozott (a hírek szerint az ukrán Motor Zaporizzsja irányítását vette át), helyét a szerb Dragan Nisevic foglalta el. A rutinos tréner korábban dolgozott a Vardar Szkopje, a Peliszter Bitola, illetve a Naisa Nis csapatánál, de 1988-ban ő irányította az 1988-ban olimpiai negyedik helyet szerző jugoszláv női válogatottat is.

A csapat egyik legjobbja, Yeliz Özel hazatért Ankarába, de ígéretet tett arra, hogy az őszi nyitányra visszatér Szkopjéba, a csapat beállóson kívül új kapust, jobbszélsőt és irányítót is keres.