Vágólapra másolva!
A vasárnap kezdődő ljubljanai divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 6-1-re kikapott a világ legjobbjai között szereplő norvég csapattól Miskolcon.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Norvégia 1-6 (0-5, 1-0, 0-1)
gól: Kovács (21.), illetve Nervik (4.), K. Spets (9.), Hansen (14), Mathias Trygg (16.), Andersen (17.), Olimb (58.)

A vendégek gyorsan vezetést szereztek, egy rossz cserét követően Nervik lépett ki ziccerben. A megzavarodott hazaiak sorra újabb és újabb hibát vétettek, és a skandinávok könyörtelenül kihasználtak minden megingást. Még emberhátrányban is nőtt a különbség, Szuper kapuja előtt pedig gyakran alakult ki százszázalékos helyzet.

A szünet után fél perccel Kovács kapásból talált be. Ebben a harmadban már sokkal jobban védekezett az együttes, azonban a norvégok jól szűrték meg a támadásokat. Közvetlenül a pihenő előtt ráadásul többször is bravúrral védett a csereként beállt Gundersen.

A záró játékrész elején újból több lövést hatástalanított a vendégek hálóőre, de nem sikerült faragni a hátrányból. A folytatásban a vendégek is megtornáztatták Szupert, és egyszer túljártak az eszén.

A gyalázatos első húsz perc után már lényegesen jobb volt a magyar válogatott, de ekkora előnyt egyetlen riválisának sem adhat. Pat Cortina csütörtökön hirdeti ki a vb-re utazó csapatot. Ljubljanában vasárnap a litván, hétfőn a házigazda szlovén, szerdán a román, csütörtökön a brit, szombaton pedig a japán együttes lesz az ellenfél.