Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-bajnokságban a Szeged hazai pályán nyert 29-24-re a Veszprém ellen. A hazaiak végig magabiztosan vezetve győzték le a motiválatlan vendégeket.

NB I, alapszakasz, utolsó forduló:
Forrás: [origo] Pick-Szeged - MKB Veszprém 29-24 (17-10)
Szeged, 3200 néző
v.: Dobrovits, Tájok
Szeged: Puljezevic - Bendó 3, Djurkovic, Mezei 3, Andjelkovic 4, Ilyés 5, Vadkerti 5, Csere: Krivokapic 3, Bajusz 5/4, Berta 1, Herbert, Lele
Veszprém: Peric - Gulyás 1, Lazarov 2/1, Eklemovic 3, Cozma, Pérez 1, Iváncsik 1, Csere: Tatai (kapus), Lusnyikov 1, Putics 5/2, Vujin 6, Pásztor, Sesum 2, Tombor 2
büntetők: 4/4 illetve 5/3
kiállítások: 14 perc illetve 12 perc

A hazaiak rendkívül agresszív védekezésére nem találta az ellenszert a Veszprém, így nagyon gyorsan hatgólos előnyhöz jutott a Tisza-parti gárda (8-2). Ekkor Zovko mester rögtön időt is kért, és cserékkel próbálta felrázni a fásult játékosait.

A Szeged azonban továbbra is eredményesen játszott, és a félidő végére magabiztos vezetést tudatában vonulhatott az öltözőbe. A Veszprém kulcsjátékosai nem tudták hozni a tőlük elvárt játékot (17-10).

A szünet után rákapcsoltak a vendégek, és próbálták ledolgozni hátrányukat az ekkorra már kicsit fáradó hazaiakkal szemben. A kapuban Puljezevic azonban bravúrok sorát bemutatva akadályozta meg, hogy a bajnokcsapat szorossá tegye a mérkőzést, míg a mezőnyben Mezei és Bajusz korát meghazudtoló játékkal rukkolt elő. A találkozót végül magabiztosan nyerte a Szeged, a lélekben már a rájátszásra készülő veszprémiek ellen (29-24).

Mobilpress