Vágólapra másolva!
Szuper Levente a svéd jégkorong-bajnokság élvonalában szereplő Malmö Redhawks csapatához igazolt. A 26 éves válogatott kapus szerződése egyelőre az idény végéig szól. Szuper ebben az szezonban a német elsőosztályban érdekelt Duisburgban játszott.

"A Duisburg nehéz anyagi helyzetben van, és kérdéses, hogy a következő szezonban vállalja-e az indulást. A svéd csapatnak szüksége volt egy kapusra, és örömmel mondtam igent a felkérésre. Cél a rájátszásba jutás.

A szakemberek szerint Európában a svéd elitliga a legerősebb, így jó lesz magam kipróbálni ott" - mondta a Malmőbe csütörtökön megérkező Szuper, aki a következő héten a magyar válogatottal játszik majd a lengyelországi négyes tornán.

A Malmö keretében jelenleg tíz olyan hokis játszik, akik megfordultak az észak-amerikai profiligában (NHL). Az edző a legendás kanadai Dave King, aki a tengerentúlról ismeri Szupert.

A Redhawks, amelynek korábban alkalmazottja volt a most az NHL-es Dallas Stars tartalékgárdájában játszó Vas János is, a 12 csapatos svéd élvonal sereghajtója.

Szuper Levente megjegyezte: bízik benne, hogy a svéd élvonalból lesz számára visszaút a tengerentúlra. Ő volt az első magyar játékos, aki NHL-es szerződést kapott: 2000-ben a Calgary Flameshez írt alá, aztán tíz mérkőzésen csere volt, de főleg a tartalékegyüttesben szerepelt.