Vágólapra másolva!
Idénybeli huszadik gólját szerezte Mats Sundin az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, amikor csapata, a Toronto Maple Leafs 2-1-re győzött a New York Rangers vendégeként. A kanadai alakulat a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből négyet nyert meg.

A kanadai alakulat a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből négyet nyert meg, ezzel feljött a Keleti-főcsoportban a hetedik, már rájátszást jelentő helyre, ugyanakkor a Parkőrök visszazuhantak a tizedik pozícióba. A Juharlevelesek sikeréhez Sundin mellett a meccs legjobbjának választott Andrew Raycroft is nagyban hozzájárult, hiszen a kapuját eltaláló 38 lövésből, csak egyet nem tudott hárítani.

A játéknapon pályára lépett másik kanadai gárda, az Edmonton Oilers is nyert: hazai pályán Raffi Torres duplájának is köszönhetően győzte le a Columbus Blue Jackets együttesét.

A legizgalmasabb találkozó azonban kétségtelenül a Phoenix Coyotes anaheimi vendégjátéka volt, a hazaiak ugyanis végigtámadták a mérkőzést, de az utolsó harmad közepéig 1-0-s hátrányban voltak Curtis Joseph parádéi miatt. A hálóőr a kapujára irányuló első 29 lövést hárította, utána azonban kevesebb, mint másfél perc leforgása alatt kétszer is kapitulált, így végül nyert a Nyugati-főcsoport második helyén álló Anaheim.

Eredmények:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 1-2
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 5-2
Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes 2-1.