Vágólapra másolva!
Nem szakadt meg a Győri ETO KC sikersorozata a 2006-os esztendőben sem: a Róth Kálmán irányított nőikézilabda-csapat a bajnokságban és a Magyar Kupában is megvédte címét, sajnos azonban a nemzetközi kupában (a KEK-ben) ezúttal is a döntőben bukott el. A férfiaknál a Veszprém lett a bajnok, a Szeged a kupagyőztes. Válogatott szinten nem sikerült nagy bravúrokat elérni kézilabdázóinknak 2006-ban: a férfiak Eb-13., a nők Eb-5. helyen végeztek. A világ legjobbja választáson Görbicz Anita, illetve Sterbik Árpád diadalmaskodott.

A 2006-os esztendő sem hozott áttörést a férfiaknál: az MKB Veszprém, illetve a Pick Szeged kézilabdacsapata folytatta évekre visszanyúló csatáját, s ha a hazai eredményeket nézzük, akkor ezúttal sikerült 1-1-re hozni a csatát.

A Zdarvko Zovko által irányított együttes a bajnokságban remekül teljesített, a három győzelemig tartó döntőben pedig alapszakasz-győztesként csak a hazai meccsek megnyerésével is célba ért. A mindent eldöntő, május 21-i csatában a bakonyi együttes 27-19-re diadalmaskodott, ezzel története során 15. alkalommal - ráadásul zsinórban hatodszor - lett bajnok.

Egy héttel később a Magyar Kupában sikerült a visszavágás, ott ugyanis a szegediek diadalmaskodtak, miután a pécsi döntőben 32-30-ra nyertek a címvédő ellen. A Tisza-parti csapat 13 év után szerzett ismét aranyérmet. (Érdekesség, hogy a jelenleg is zajló sorozatban a csapat már a legjobb nyolc közé sem tudott bekerülni...)

A harmadik a Komlói BSK-Fűtőerőmű lett, amely egy góllal verte a Százhalombattát, ezzel kiharcolta a jogot a KEK-részvételre.

Ami a nemzetközi szereplést illeti: a Bajnokok Ligájában a Szegednek a spanyol Ciudad Real jelentette a végállomást már a legjobb 16 között, míg a Veszprém kiverve a dán Aarhust és a francia Montpelliert végül a szintén spanyol Portland San Antonio hálóján akadt fenn. A "házidöntőben" végül a Ciudad kettős győzelemmel diadalmaskodott.

Forrás: [origo]

Veszprémi öröm

A 2006-2007-es sorozatban a Szeged már szintén búcsúzott, a nyolcaddöntőben a Valladolid bizonyult jobbnak, a Veszprém a legjobb nyolc között a német Kiel ellen folytathatja a szereplést.

Az EHF-kupában a Tatabánya és a Dunaferr már a legjobb 32 között kiszállt, de a jelenlegi sorozatban is csak a nyolcaddöntőig jutott a dunaújvárosi legénység, illetve a PLER-Airport. A KEK-ben is a 32 között ért véget a PLER, illetve idén a Komló pályafutása.

Válogatottunk a svájci Európa-bajnokságon kezdte az esztendőt, ám csoportutolsóként kiesett, s már a középdöntőt sem érte meg. Skaliczki László tanítványai először Dániától (25-29), majd Szerbia-Montenegrótól is kikaptak (24-29), az Izland elleni 35-31-gyel csupán a búcsút sikerült széppé tenni.

Az Európa-bajnok végül Franciaország lett, amely alaposan visszavágva a csoportkörben elszenvedett vereségért 31-23-ra legyőzte a világbajnok spanyolokat. A harmadik helyen a horvátokat 32-27-re verő Dánia végzett.

Magyarország a 13. helyen zárt. Ennek értelmében vb-selejtezőre kényszerült, amelyet Szlovákiával szemben sikerült is abszolválni

Áprilisban a Pannon-kupán Szerbia ismét legyőzött bennünket, az osztrákok elleni siker azt jelentette, sikerült megcsípni a második helyet.

Októberben két Izland elleni meccs következett (39-31, 32-28), majd a Szlovákia, Csehország és Lengyelország legyőzésével a decemberi, hagyományos Karácsony-kupán is sikerült diadalmaskodni.

A válogatott immáron a január 19-én rajtoló németországi világbajnokságra készül, január 6-án Debrecenben, egy nappal később Budapesten, a SYMA csarnokben meccsel a németekkel, majd január 11-12-én két mérkőzés következik Szlovéniával. A vb-csoportban Dánia, Norvégia és Angola lesz az ellenfél.