Vágólapra másolva!
A Honvéd férfivízilabda- csapata két győzelemmel a tarsolyában várhatja a januári folytatást az Euroliga főtábláján, miután a D betűjelű négyes csoportjában - a spanyol CNA Barceloneta elleni nyitófordulós sikert (12-8) követően - szombat este a görög fővárosban 12 (!) góllal valósággal lelépte a Panioniosz együttesét. A TEVA-VasasPlaket hazai pályán szenvedett egygólos, 9-8-as vereséget az olasz Pro Reccótól.

Eredmény, Euroliga, főtábla, D csoport, 2. forduló:
Panioniosz (görög) - Domino-BHSE 3-15 (1-4, 1-3, 0-3, 1-5)
a magyar góldobók:
Molnár 5, Kiss G., Szívós 3-3, Benedek 2, Hárai, Székely 1-1

A görögök a mérkőzés legelején, a nyitányt jelentő vezetőgóljukig voltak csak egyenrangú partnerei a magyar bajnoknak, amely gyakorlatilag már az első negyedben gondoskodott a számára kedvező végkimenetelről. Kovács István legénysége mind elöl, támadásban, mind hátul, védekezésben remekül tette a dolgát, s a vége a reméltnél is sokkal tetemesebb különbségű, majdhogynem megsemmisítő győzelem lett a Honvéd javára, amely legszebb napjaira emlékeztetően pólózott.

Az olimpiai bajnokok közül a kétszeres ötkarikás aranyérmes center, Molnár Tamás nyújtotta a legkiemelkedőbbet, aki ötször is betalált a Panioniosz kapujába, de a háromtalálatos Kiss Gergely és a kétgólos Benedek Tibor mellett "végszóra" Székely Bulcsú is bevette egykori athéni csapata hálóját.

A Honvéd a harmadik csoportkörben a legfőbb rivális, az olasz Posillipo otthonában vendégeskedik január 10-én.