Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szövetségi kapitány hétfőn 17 fős kerettel kezdi meg a felkészülést a március 17-én rajtoló melbourne-i világbajnokságra. A vízilabda-válogatott ötnapos, margitszigeti összetartásán a három itáliai légiós is résztvesz.

"A Szigeten, de kivételesen a fedett uszodában vágunk neki a szűk egyhetes gyakorlásnak, amelyen azonban egyetlen kivétellel a bő Eb-csapat minden tagja ott lesz" - mondta el a friss Prima Primissima-díjas kapitány szerdán.

A kivétel a nemrég klubcsapata, a Honvéd egyik edzésén gégesérülést elszenvedő kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund, egyébként azonban teljes a társaság, hiszen visszatér az Eb-t követően sikeres vállműtéten átesett, s a pólót pár hete újrakezdő kétszeres ötkarikás aranyérmes Biros Péter, de még az Olaszországban légióskodó három alapember, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán is megérkezik a közös munkára, amely az első ilyen jellegű szakmai összejövetel a válogatottnak ezüstérmet hozó szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokság óta.

A hétfőtől péntekig tartó táborozás alatt nyolc edzést vezényel csapatának Kemény Dénes, aki a vb-felkészülés részeként legközelebb karácsony előtt hívja össze hasonló céllal válogatott keretét.

A névsor: Baksa László, Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán - kapusok, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes - mezőnyjátékosok