Vágólapra másolva!
Hétéves sorozat szakad meg azzal, hogy szombaton Budapest helyett a szombathelyi Arena Savariában rendezik meg a XVII. Kelet-Nyugat kosárlabdagálát.

"Egyre erősödött az igény arra, hogy a vidék újra bekapcsolódhasson a versengésbe. Nagy örömünkre bemutatkozhatunk az ország harmadik legnagyobb csarnokában. A jegyek fele már elővételben elkelt, azaz 1800 nézőnk már biztosan lesz" - mondta a hagyományos sportági évzáró hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Kucsera József főszervező.

Ami a fővárosi időszakot illeti, négyszer a Körcsarnok, az utóbbi három évben pedig a Papp László Sportaréna adott otthont a fesztiválnak.

A jegyeket az IBUSZ országos irodáiban lehet megváltani, 1500 és 4000 forint közötti áron. A program 14 órakor kezdődik az újoncok összecsapásával (rookie game), majd a speciális olimpikonok találkoznak a közéleti válogatottal. A sztárvendégek után, 17 órától indul a nap fő attrakciója. A szünetekben zsákolóshow, tripladobóverseny és az erőművész Rippel testvérek szórakoztatják majd a szervezők reményei szerint telt házat, 3500 nézőt jelentő közönséget.

A gála kezdőcsapatai:
Kelet:
Thomas Kelley (Szolnok), Vernard Hollins (Szolnok), Chad McClendon (Univer), Eric Freeman (Hódmezővásárhely), Sitku Ernő (Nyíregyháza), edző: Pór Péter (Szolnok)
Nyugat:
Kálmán László (Szombathely), DuJuan Wiley (Szombathely), Fodor Gergely (Körmend), Marquis Ledoux (Körmend), Bencze Zoltán (Albacomp), edző: Völgyi Péter (Pécs).