Vágólapra másolva!
Csütörtökön este, 20.15-kor megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar nőikézilabda-válogatott. Az együttes a szerdai edzést kihagyta, csütörtökön délelőtt viszont tréningezett, s magabiztosan várja az Ausztria elleni csatát.

A csapat kedden érkezett meg repülő- és buszút után Skövdébe, ahol szerdán nem edzettek a lányok. Németh András szövetségi kapitány ugyanis (folytatva a szentpétervári hagyományokat) úgy vélte, egyórás edzéslehetőségért nem érdemes levetkőzni.

"Az osztrákok elég sok rutinos játékost tudhatnak soraikban, viszont az elmúlt években látott játékukon nem igazán frissítettek. A belső pozícióban az átlövőkre, és az erőteljes beállójátékra épül a támadótaktikájuk, nekünk ezt kell elsődlegesen megoldani" - nyilatkozta Zsiga Gyula a handball.hu-nak. A szakember elmondta, Spiridon, Rotis-Nagy, Logvin, Teodorovic és Ofenböck az ellenfél legjobbja, de a remények szerint elfáradnak, és nem bírják végig a meccset.

"Magyarország egyértelműen a csoport favoritja, hogy még tovább menjek, az Eb egyik esélyese is, hiszen mindenképpen érmet szeretne nyerni. Úgy vélem, jó mindjárt az elején túl lenni az erős ellenfélen, hiszen ekkor még van elég erőnk. Célunk, hogy megakadályozzuk a magyarok gyors lerohanásait, fegyelmezetten és agresszívan kell játszanunk. Meg akarjuk mutatni, hogy mi is a pályán vagyunk" - vélte Herbert Müller szövetségi kapitány, mintegy reagálva a magyar fél megfigyeléseire.

"Magyarország lesz a legerősebb ellenfelünk, nemcsak a játékosállomány, de a csapatszerkezetben lévő kohéziós erő miatt is. Talán előnyünkre válik viszont, hogy ellenfelünk hatosfalat védekezik. Sajnos novemberi videofelvételünk van csak, lehet, azóta változtattak már valamit a szakvezetők" - mondta Katrin Engel, a Nürnberg játékosa.

Forrás: handballphotos.com

Forrás: handballphotos.com

A két csapat az 1962-es első mérkőzés óta 48 alkalommal csapott össze egymással, mérlegünk jó, hiszen 35 győzelem és két döntetlen mellett mindössze 11-szer kaptunk ki. Utoljára 2005 november 24-én, a balatonfüredi Pannon-kupa első fordulójában találkoztak egymással a felek, akkor sima, 42-27-es magyar siker született.