Vágólapra másolva!
Kedden délben indult Ferihegyről, s délután meg is érkezett Skövdébe a magyar nőikézilabda-válogatott, amely a svédországi Európa-bajnokság nyitányán, csütörtökön Ausztria ellen kezdi meg menetelését.

Svédország két legnagyobb tava, a Vänern és a Vättern fogja közre Skövde városát, azt az ötvenezres kisvárost, amely az ország közepén terül el, s amely immáron egy évszázada fontos ipari és kereskedelmi központ. A településnek a vasút adott nagy fejlődést, amely összekötötte Stockholmmal és Göteborggal - nem véletlen, hogy olyan multicég is megvetette a lábát, mint a Volvo.

A magyar nőikézilabda-válogatott a tervek szerint szerdán kicsit ismerkedett is a várossal, Görbiczék kedden este nyolc órakor már edzettek a helyi arénában, a szerda délelőtti programban pedig videózás, illetve séta szerepelt. A délutáni edzés viszont elmaradt.

A csapat egyébként jó formában van, a bajnok győriek közül is mindenki bizakodva várja a rajtot. "Érmet mindenképpen várok a csapattól, bár szerintem nehezebb lesz a dolgunk, mint a vb-n, itt ugyanis nincs gyenge csapat. A csoportból mindenképpen négy ponttal kell továbbjutnunk" - nyilatkozta Görbicz Anita a Kisalföldnek. Hornyák Ágnes hasonlóképpen vélekedett: "Első világbajnokságomon tavaly rögtön bronzérmesek lettünk. Mivel a mostani lesz az első Európa-bajnokságom, remélem, ott is sikerül dobogóra állnom."

"Ha jó eredménnyel akarunk távozni az Európa-bajnokságról, akkor nem lehet gondunk a nyitómérkőzésen. Remélem, mindenki figyel és buzdít bennünket majd otthonról. Tudom, hogy nagy az elvárás, sokan az aranyérmet már a zsebünkben látják. Ám nagyon erős ellenfél az orosz, a dán, a norvég és talán a német csapat is. Én legszívesebben a döntőt a dánokkal játszanám, akiket tavaly is megvertünk. Minél tovább kell jutnunk, azután majd meglátjuk, mire leszünk képesek" - mondta Borbás Rita a Dunaújvárosi Hírlapnak.

A csapat csütörtökön Ausztria ellen kezd, a mérkőzést a dán Henrik La Cour Laursen, Jens Carl Nielsen kettős vezeti.

Összefoglalók az [origo]-n

A tavalyi, szentpétervári világbajnoksághoz hasonlóan idén sem maradnak le olvasóink a nőikézilabda-válogatott mérkőzéseiről. Az [origo] ugyanis összefoglalókat ad az esemény magyar vonatkozású mérkőzéseiből.