Vágólapra másolva!
A csoportküzdelmek öt fordulójának végeztével idegenben kezdi meg a nőikosárlabda Euroliga alapszakaszának "második félidejét" az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs.

A 4/1-es mérleggel büszkélkedő soproniak szerdán a lengyel Krakówhoz látogatnak, amely mindössze egy győzelmet tudott eddig felmutatni. A novemberi nyitókör során az NB I-ben még százszázalékos zöld-sárgák 83-58-ra verték a krakkói alakulatot, amely ráhangolódásként a hétvégi bajnokin 100-56-ra kiütötte a Brzeget.

A találkozón a hátsérülése után visszatérő amerikai Anne DeForge 19 pontig jutott. Székely Norbert együttese ezúttal is számíthat majd hűséges szurkolóira, akik közül előreláthatólag mintegy százan vágnak neki az 550 km-es útnak.

A 3/2-es mutatóval rendelkező Pécs csütörtökön a belgiumi Namurben lép pályára, amely egy hónapja 82-57-re maradt alul a Mecsekalján. Az ellenfél egyike a 18 csapatos mezőny három még nyeretlen együttesének, és eddigi két hazai találkozóján az orosz Szamarától valamint a spanyol Salamancától is vereséget szenvedett.

Rátgéber László vezetőedzőnek jelenleg Béres Tímea pótlása okozhatja a legtöbb fejtörést, ugyanis a válogatott center térdműtétre szorul, ám egyelőre hallani sem akar a beavatkozásról... A krakkói mérkőzés szerdán 17.15-kor, a namuri csütörtökön 20.30-kor kezdődik.