Vágólapra másolva!
Kifejezetten optimistán várja a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságot az osztrák nőikézilabda-válogatott, amely éppen Magyarország ellen lép először pályára az A csoport nyitányán.

"Átgondolva feladatunkat elsődleges célként a középdöntőbe jutást jelöltük meg. Ez elérhető" - jelentette ki Katrin Engel, az osztrákok egyik legrutinosabb játékosa. "Nem vitás, Magyarország a legerősebb csapat a csoportban, de reménykedünk, hátha kicsit lebecsül bennünket. Szerbia ellen már sokkal jobb esélyünk van, hiszen nem Anja Andersen irányítja őket, s kulcsjátékosok hiányoznak a csapatból."

A szélső szerint a napi forma dönt majd mindig, mint fogalmazott: "Akár elsők, de akár utolsók is lehetünk koncentrációtól függően."

Herbert Müller, az osztrák nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is így gondolja: "Nehéz csoportba kerültünk, de nem félünk. Ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk."

Külön érdekességet jelent Sorina Teodorovic szereplése, a klasszis játékos ugyanis tavasszal bejelentette visszavonulását, s bár nincsen klubcsapata, elvállalta az Eb-felkészülést.

"A kapitány visszahívott, azt mondta, szüksége van rám, én pedig nem tudtam nemet mondani. Ugyan a pályafutásomat befejeztem, s tanárként el is kezdtem dolgozni, azért edzésekre még jártam. Hetente két-háromszor tréningeztem, s egy norvég másodosztályú amatőrcsapatban még játszogattam. Hogy ez lesz-e az utolsó világversenyem? Ezek után már nem merek semmit sem mondani..."