Vágólapra másolva!
Csütörtökön Ausztria ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a magyar nőikézilabda-válogatott, amelynek tagjai önbizalommal telve készülnek a svédországi kontinensviadalra.

"Hogy ki nyeri az Európa-bajnokságot? Hát mi!" - nyilatkozta Tóth Tímea, a Ferencváros nőikézilabda-csapatának válogatott balátlövője, akinek makacs vállsérülése miatt sokáig úgy tűnt, kimarad az idei kontinensviadal.

"Úgy érzem, sikerült közel százszázalékos állapotba kerülnöm az edzőtábor végére, s felkészültnek érzem magam a sorozatterhelésre!"

Élete első felnőtt világversenyére készül Szamoránsky Piroska, a Ferencváros beállósa. "Nagyon örülök annak, hogy ilyen fiatalon részt vehetek az Eb-n, 20 évesen ezt nagyon jó érzés kimondani. Ahogy közeledik a rajt, egyre többet beszélünk a riválisokról. Úgy is mondhatjuk, hogy szerencsés sorsolásunk van, úgyhogy élnünk kell ezzel. Bízom abban, hogy érmet szerzünk, de tudjuk, hogy egy ilyen eseményre mindenki nagyon felszívja magát" - nyilatkozta az ftc.hu-nak.

Motiváltan érkezett haza Mehlmann Ibolya is, akiről még Németh András kapitány is elismerően mondta, jót tett neki a dániai légiósélet.

"Van esélyünk, mint ahogyan jó pár másik együttesnek is" - vélte az Aalborg jobbátlövője. "Benne vagyunk az elitmezőnyben, ahol majd a pillanatnyi forma dönt az érmekről. Úgy gondolom, elérhetjük álmainkat, ha a tavalyi világbajnoksághoz hasonló csapategység jellemez bennünket."