Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém a dán Koldinggal, a Pick Szeged pedig a spanyol Valladoliddal találkozik a férfikézilabda-BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, azaz élcsapatainknak hazai pályán kellene megnyugtató előnyt szereznie a visszavágóra. Az EHF-kupában fordított a helyzet a Dunaferr Zaragozában, a PLER-Airport Zürichben kezd.

Egyik magyar csapat sem mehet biztosra, ám mindegyiknek van esélye a továbbjutásra a férfi kézilabda európai kupák nyolcaddöntőjében. A Bajnokok Ligájában teljesült az álom: az egyaránt csoportmásodikként otthon kezdő MKB Veszprém a dán Koldinggal, a Pick Szeged pedig a spanyol Valladoliddal találkozik. Az EHF-kupában sem reménytelen a helyzet: a Dunaferr az ugyancsak spanyol Aragonnal, a PLER-Airport a svájci Grasshoppersszel csatázik úgy, hogy a nyitó parti idegenben lesz.

A veszprémi csapatban kérdéses Perez játéka, pedig fontos lenne, hogy a világ egyik legjobb átlövője ott legyen a pályán. Az biztos, hogy a klasszis beöltözik. Az MKB nélküle múlt szombaton alaposan megleckéztette a sérülésektől tizedelt Szegedet (35-23). A Tisza-partiak számára kudarccal zárult rangadón az átlövők és a beállósok alig tudtak betalálni a szenzációs formában védő Pericnek. Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője a héten a helyszínen tekintette meg a Kolding egyik bajnoki mérkőzését.

A veszprémiek honlapja szerint a Frederica HK 1990 elleni kupaelődöntőn a Kolding két kulcsjátékosa, az elsőszámú irányító Sebastian Seifert, és a villámgyors balszélső, Boris Schnuchel is lábsérülést szenvedett, előbbi szinte biztosan nem léphet pályára a Március 15. utcai sportcsarnokban, de Schnuchel játéka is kérdéses.

A Szeged szinte ugyanazzal a csapattal áll fel, amely - Lele Ambrus ügyvezető elnök megfogalmazása alapján - sokkot kapott Veszprémben. Súlyos sérülése miatt Danijel Andjelkovic és Bakos Dávid nem léphet pályára, ráadásul Berta Róbert is bokáját törte a csütörtöki edzésen. A Valladolidban öt spanyol válogatott játékos szerepel, a gárda remek erőt képvisel.

Sesum: Veszprém?

A rukomet.co.yu információja szerint januárban az MKB Veszprémbe szerződik Zarko Sesum, a Sintelon válogatott játékosa. A 21 éves balátlövő tagja volt a Jovica Cvetkovic által irányított, Világkupán szereplő szerb nemzeti csapatnak is. A lap úgy tudja, Sesum lelépti díja 150 ezer euró.




A magyarok hétvégi programja:
nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Bajnokok Ligája:
16.10:
MKB Veszprém - Kolding (dán), szombat
13.05: Pick Szeged - Valladolid (spanyol), vasárnap

EHF-kupa:
18.30:
Aragon (spanyol) - Dunaferr, Zaragoza, szombat
15.30: Grasshoppers (svájci) - PLER-Airport, vasárnap

(MTI) / [origo]