Vágólapra másolva!
A Budapest Bank lesz a Ferencváros nőikézilabda-csapatának névadó szponzora a 2006/07-es idényben.

Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá sajtótájékoztatón Maglódi Lajos, az együttest működtető kft. ügyvezető igazgatója és Plank Gábor, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese. A csapat a jövőben Budapest Bank-FTC néven szerepel a hazai és a nemzetközi porondon.

A két fél kapcsolata - amely Maglódi szavai szerint most érett házassággá - februárban kezdődött, azóta a csapat megnyerte az EHF-kupát, második lett a bajnokságban és harmadik a Magyar Kupában. A mostani egyezség révén sikerült megteremteni a gárda szilárd pénzügyi hátterét. A kitűzött cél, hogy a Fradi a jövő héten induló NB I-ben, valamint az MK-ban dobogós legyen, míg a Bajnokok Ligájában jusson a 16 közé.

Németh András vezetőedző kiemelte: a Budapest Bank segítségével most már hosszabb távra lehet tervezni: "A hitemet adta vissza ez a szerződés. Az elmúlt évek nehéz anyagi körülményei között is szépen teljesített a csapat, és észrevették, hogy vagyunk. A mostani évad nem lesz könnyű, mert öten távoztak - főleg pénzügyi okok miatt -, és csak hárman érkeztek, így a cseresorunk nem elég hatékony. Köszönet a mellettünk kitartó játékosoknak és szurkolóknak" - fogalmazott a szövetségi kapitányi posztot is ellátó tréner.

Hozzátette: a Ferencvárosnak az a hosszabbtávú célkitűzése, hogy a tehetséges fiatalokat felkutassa, klasszissá nevelje őket, és a mostani megállapodással biztosított jó anyagi háttér révén megtartsa őket. A csapat pedig maradjon meg a hazai és az európai élvonalban.

"Az utánpótlás-nevelésünk is remek, és a most 12-13-14 éves játékosok 3-5 év múlva lehetnek hasznára a felnőtt keretnek." A csapatkapitány Kirsner Erika is üdvözölte a Budapest Bankkal kötött megállapodást: "Könnyebb lesz így az életünk. Mi játékosok maximálisan csak a játékra és a munkára összpontosíthatunk, nem lesznek anyagi gondjaink, míg a vezetőedző könnyebben tud majd követelni tőlünk."

A szintén válogatott alapemberének számító átlövő, Tóth Tímea jelezte: a súlyos vállsérülés után várhatóan 2-3 héten belül ismét a csapat rendelkezésére áll.