Vágólapra másolva!
Rangos jégkorongtornát rendeznek péntektől vasárnapig a Megyeri úton: a DHL-kupán a házigazda újpesti csapat mellett az örök rivális Ferencváros, a magyar bajnokság élvonalához csatlakozó erdélyi Csíkszereda, valamint a szlovákiai Túrócszentmárton (HC Martin) szerepel.

Amint Joós Zoltán, az ÚTE szakosztályelnöke az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta: a felnőtt gárda ebben az idényben először lép pályára hazai közönsége előtt, az eddigi felkészülési mérkőzéseket kizárólag idegenben vívta.

A szurkolók most ismerkedhetnek meg a nyáron igazolt hokisokkal. Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes alakulatot erősíti a jövőben a Dunaújvárostól érkezett Peterdi Imre, Orsó László és Papp Viktor. Az új légiósok között kizárólag szlovákok találhatók: a 49-szeres válogatott Jozef Voskár, valamint Robert Mokry és a kapus Marek Kleniar.

Eduard Giblak vezetőedző kitért arra, hogy a korábban lefektetett hároméves program alapján a csapat megcélozhatja a bajnoki aranyérmet. Ezért minden bizonnyal a címvédő székesfehérvári Alba Volán-FeVitával kell megküzdenie. Az Interligában és a Magyar Kupában is az első hely megszerzése a cél.

A tornára ezer forintért váltható napijegy. A diákok és nyugdíjasok belépője 700 forintba kerül.

A DHL-kupa programja:
péntek:
14.30: HC Martin (szlovákiai) - Csíkszereda (romániai)
18: Újpesti TE - FTC (Sport1)
szombat:
12.30: FTC - HC Martin
15.30: Újpesti TE - Csíkszereda
vasárnap:
13: FTC - Csíkszereda
16: Újpesti TE - HC Martin.