Vágólapra másolva!
A Margitszigeten megrendezett Unicum-kupán a magyar válogatott kissé akadozó játékkal ugyan, de végül három góllal legyőzte Hollandiát, így százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az első helyet.

Unicum-kupa:
Magyarország- Hollandia 12-9 (4-3, 2-3, 4-1, 2-2)
Hajós-uszoda, 500 néző
v.: Kratofvil (szlovák), Lehn (német)
magyar gólszerzők: Molnár 3, Hosnyánszky 3, Madaras 2, Steinmetz Á. 2, Biros 1, Varga D. 1,

A magyar együttes hozta el a labdát az első negyedben, és már a huszonnegyedik másodpercben Madaras góljával meg is szerezte a vezetést. A második percben Molnár találatával már két gól lett az előny, de ezt követően előbb szépítettek, majd Hoogland révén ki is egyenlítettek a hollandok. Sok idegeskedésre nem volt ok, mert Hosnyánszky és Molnár góljaira két másodperccel a vége előtt csak Gerritse tudott egy bombagóllal válaszolni, így egygólos hazai vezetéssel zárult a játékrész (4-3).

A folytatásban a vendégek szerezték meg a ráúszásnál a labdát, amiből azonnal eredményesek tudtak lenni. Ezt követően Steinmetz Ádám percei következtek, aki rövid idő alatt kétszer is gólt tudott dobni, így ismét megnyugodhatott a magyar csapat. A hajrában aztán újból belelkesedtek a hollandok, és két újabb találatukra a hazaiak nem tudtak válaszolni, ezért döntetlen volt az állás a negyed végén (6-6).

A szünet után Molnár centerből növelte a magyarok előnyét, majd egy szép ejtéssel Madaras is megszerezte második találatát, de ekkor nem az eddig megszokott holland gólok, hanem előbb Varga Dénes távoli, majd Hosnyánszky bombagólja következett. Kevéssel a vége előtt De Ruwsscher betalált Jászberényi kapujába, így háromgólos előnnyel várta a negyedik felvonást Kemény Dénes gárdája.

Az utolsó nyolc percet Hosnyánszky szép gólja, majd Biros büntetőből szerzett találata vezette be, ám ezt követően inkább már Jászberényi percei következtek. A magyar kapus többször is bravúrral mentett, így Gerritse és Jaarsveld góljai csak az eredmény szépítéséhez volt elég a hollandoknak.

A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte az Unicum-kupa küzdelmeit.

MobilPress