Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bemutatta 2006/2007-es keretét a ljubjanai Krim Mercator nőikézilabda-együttese. A szlovén sztárcsapat kispadján és játékosállományában is alapos változások történtek, többek között három magyar kézis, Pálinger Katalin, Siti Eszter és Kindl Gabriella is odaszerződött.

A Krim Mercator edzője a szövetségi kapitány Robert Begus lett, aki Tone Toseljt váltotta. Távozott a csapattól Deja Doler és a Vácott is megfordult ukrán Ganna Szjukalo befejezte aktív pályafutását, Anja Freser a spanyol Valencia, Tanja Dajcman a szintén spanyol Elda Prestigio játékosa lett. A román kapus, Luminita Dinu hazatért Vilceába, Spela Cerar és Misa Marincek a Skofja Loka együttesében folytatja. Antonela Pensa a horvát Dalmatinka kézise lett.

Érkezési oldalon a három magyar, Pálinger Katalin, Siti Eszter (mindkettő FCK) és Kindl Gabriella (Dunaferr) mellett Dijana Golubic (Podravka), Rugile Kliukaite (Slagelse), Sergeja Stefanisin (Podravka) és Tina Sotler (RK Celeia Zalec) csatlakozott a szlovén sztárcsapathoz.

"Sérülésem és édesapám betegsége miatt sokáig azon gondolkodtam, hogy Spanyolországban vagy otthon folytatom, de aztán rájöttem, túl fiatal vagyok ahhoz, hogy feladjam a karrierem. Ezért döntöttem a Krim mellett, egy olyan profi klubba kerültem, amellyel megnyerhetem végre a Bajnokok Ligáját. A lehetőségek megfelelőek arra, hogy visszanyerjem a formámat" - nyilatkozta Pálinger a szlovén Delo című napilapnak.

"Jól ismerem elődömet, Luminita Dinu kiváló kapus, megpróbálok olyan teljesítményt nyújtani majd, mint ő. Jó érzés, hogy három magyar játékos is van a Ljubljanában, de a többiekkel is megértetjük majd magunkat. Szerencsére mindenki beszél angolul, de amilyen gyorsan csak lehet, megpróbáljuk elsajátítani a szlovén nyelvet is. Azt hiszem, nem lesz nehéz - legalábbis Dánia után már semmi sem tűnik annak."

"Nagyon jó csapatunk van, minden játékos nemzetközileg tapasztalt, ráadásul sok időnk lesz felkészülni az európai kupaküzdelmekre. Magyarországon, ahol folyamatosan kemény meccseket játszottunk, ez sokkal nehezebb volt."

Pálinger kitért Iker Romeróval tartó kapcsolatára is. "Kapcsolatunk nem olyan jó, mert lassan két éve folyamatosan egymástól távol élünk. Még nem váltak el útjaink, de nem tűnik túl jónak a jövő, ugyanis még nem készültem fel arra, hogy Spanyolországba menjek, s mindent feladjak."