Vágólapra másolva!
A Világkupa A csoportjának második mérkőzésén 14-7-re nyert a magyar férfivízilabda-válogatott a görögök ellen a Margitszigeten, ahol bár két negyeden át szorossá tették a találkozót a hellének, az utolsó tizenhat percben lemosták ellenfelüket Biros Péterék.

Férfi vízilabda, Világkupa, A csoport
Magyarország- Görögország 14-7 (4-4, 3-2, 4-0, 3-1)
Hajós Alfréd-uszoda, 3500 néző
gól: Biros 4, Steinmetz Á. 3, Kásás 2, Madaras N. 2, Kiss Cs. 1, Varga Dániel 1, dr. Kiss Gergely 1, illetve Afrudakisz 2, Kocilasz 2, Muralisz 1, Teodoropulosz 1.

A románoktól szerdán elszenvedett vereség után nagy lendülettel kezdte a találkozót a görög együttes, aminek eredményeként gyorsan vezetést szerzett Afrudakisz lövésével. Ezután mindkét gárda eredményesen használta ki emberelőnyös helyzeteit, így gólokban gazdag negyedet láthattak a nézők. Három másodperccel a vége előtt egygólos hellén előnynél Kiss Gergely bombája talált utat a hálóba, így döntetlennel zárult az első nyolc perc (4-4)

A folytatásban már mindkét együttes jobban figyelt a védekezésre, ezért inkább a nagy küzdelem volt a jellemző ebben a játékrészben. Campagna játékosai mindent beleadtak, így Kásáséknak egészen a negyed végéig kapaszkodniuk kellett utánuk, de ekkor Madaras lövésével átvették a vezetést, amit már meg is tudtak tartani a szünetig (7-6).

A pihenő után is lendületben maradt Madaras, aki süvítő bombával növelte kétgólosra a magyar előnyt. A gól után mindkét kapu előtt kimaradtak a ziccerek, majd Biros Péter percei következtek. Előbb hatalmas lövéssel, majd egy megúszás után a kapust is elfektetve, legvégül pedig elképesztően távoli bombával növelte ötgólosra csapata előnyét, és hagyták állva a görögöket Kemény Dénes legényei (11-6)

Az utolsó nyolc percet Biros, majd Kásás találatával kezdte a magyar csapat, ezután pedig már könnyed játékot mutattak be a medencében a hazaiak. A görögök teljesen szétestek a jól védekező, támadásban pedig szenzációsan játszó magyarok ellen, és bár az utolsó találat a dél-európai csapat nevéhez fűződött, ez csak fájdalomcsillapítónak volt jó a két negyeden át gólképtelen játékosoknak.

A Kemény Dénes vezette együttes második mérkőzését is magabiztos, jó játékkal nyerte meg a Világkupa A-csoportjában.

További eredmények, A csoport:
Olaszország - Románia 7-5 (1-1, 2-1, 1-1, 3-2)

B csoport:
Szerbia-Montenegró - Oroszország 13-7 (3-1, 4-4, 2-0, 4-2)
Horvátország - Spanyolország 8-8 (2-3, 2-1, 3-2, 1-2)

Mobilpress