Vágólapra másolva!
A vízilabda Világkupa A csoportjában a magyar válogatott az olaszok ellen mutatkozott be, s a Hajós uszoda mintegy 3 és fél ezres szurkolóserege 10-6-os hazai győzelemnek örülhetett.

Eredmény, A csoport:
Magyarország - Olaszország 10-6 (2-2, 2-1, 3-1, 3-2)
a magyar góldobók:
Biros, Kásás, Szívós, Kiss G. 2-2, Fodor, Kis G. 1-1

A legutóbbi, 2002-es belgrádi Vk második és negyedik helyezettjének budapesti randevúja a várt, sőt a honi - és nemcsak szakmai - közvélemény által egyenesen elvárt magyar sikert hozta.

Biros Péter bő két perc elteltével kilőtte a bal felső sarkot, ez azonban a vendégeket riadóztatta, akik átvették a vezetést (1-2), s - a sorozatban elhibázott helyzetek után - csak szűk hat másodperccel a nyitónegyed vége előtt egyenlített Fodor Rajmund.

Kiss Gergely pattintott balkezes bombája nyomán "hazatért" az előny (3-2), de büntetőből újfent együtt volt a két együttes (3-3). Kásás Tamás 3 tizedmásodperccel (!) a félidős dudaszó előtt azonban pontosan lőtt, és megint a hazaiak vezettek. Más kérdés, hogy előtte rengeteg rontás jelezte: messze még a csúcsformától a magyar válogatott.

A harmadik nyolc perc viszont feledtette az addigi gyengélkedést: Biros labdát szerzett, majd ugyanő már az olasz kapu előtt lépett elő "akcióhőssé": védhetetlenül suhintott a hálóba. Az éppen Olaszországból hazatért Szívós Márton találata már megnyugtathatta Kemény Dénest és a legénysége sikeréért szorítókat egyaránt (6-3), majd Kásás lőtt parádés gólt (7-4).

A befejező negyed könnyedebb örömjátékká lényegült át, szólhatott az ütemes vastaps, s a "Hajrá Magyarország!", az ünnepléshez megfelelő muníciót szolgáltatott Szívós bal alsó sarkos lövése (8-4), majd Kiss G. léc alatt bevágódó bombája (9-5), s az újonc center, Kis Gábor remek pattintása is (10-5). A gólok sorát az olaszok zárták.

További eredmények, A csoport:
Románia - Görögország 8-7 (3-2, 1-2, 1-1, 3-2)

B csoport:
Horvátország - Oroszország 12-9 (4-3, 1-3, 4-2, 3-1
Szerbia-Montenegró - Spanyolország 7-6 (2-4, 2-0, 2-2, 1-0)

(MTI)