Vágólapra másolva!
Új edzővel és két csapattal vág neki a jégkorong Borsodi Liga következő idényének az Alba Volán-FeVita. Amint a szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a klub elköszönt Pat Cortinától, és helyette a cseh Karel Dvorak lett a vezetőedző. Az 54 éves szakember többszörös csehszlovák bajnok, játékos-pályafutása befejeztével élvonalbeli együtteseknél dolgozott, legutóbb pedig az alapszakaszt nyerő Liberec másodedzője volt.

Id. Ocskay Gábor menedzser elmondta, a célokat nem adják alább, továbbra is a bajnoki cím és a Magyar Kupa-elsőség megszerzését várják az első csapattól. "Igen, az első csapattól, mert a következő idényben a junioralakulat is a felnőttek között versenyez majd" - tette hozzá Ocskay.

Megjegyezte, egyrészt a fiataloknak jobb, ha nehezebb bajnokságban indulnak, másrészt nem biztos, hogy Dunaújvárosban lesz élvonalbeli gárda.

Az anyagi biztonság is garantált, hiszen a névadó szponzorok mellett a Hazai Építők Zrt. is aranyfokozatú támogató lett.

A dunaújvárosiak a múlt héten jelentették be, hogy nem tudják finanszírozni a Borsodi Ligában való indulást. A magyar szövetség szeretné elérni, hogy a juniorválogatott szerepeljen - dunaújvárosi székhellyel - helyette. Persze úgy, hogy az Alba Volán juniorjai saját csapatukban lépnének pályára.

Cortinával kapcsolatban elhangzott, több külföldi klubbal is tárgyal, szeretne továbbra is a felnőttválogatott szövetségi kapitánya maradni, de minden döntéssel meg kell várni a szövetség június 13-i közgyűlését. Elképzelhető, hogy a kanadai-olasz szakember marad a kapitány, és a korosztályos csapatok szakmai igazgatójaként is dolgozni fog.