Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott 28-25-re nyert a házigazda Brazília ellen barátságos mérkőzésen Cascavelben. A találkozó ötödik percében megsérült Sugár Tímea, aki térdszalagszakadást szenvedett.

Eredmény:
Brazília - Magyarország 25-28 (16-16)
a legjobb magyar dobók:
Tóth 6, Mehlmann, Kovacsicz 4-4

A két csapat vasárnap a florianópolisi Petrobras-kupán találkozott, akkor 34-34-es döntetlen született, ami Németh András szövetségi kapitány együttesének tornagyőzelmét jelentette.

A mostani összecsapás rosszul indult a vendégeknek, a kapus Sugár az 5. percben térdsérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot. Helyettese, Triffa a folytatásban nagyon jól védett.

Sugárt kórházba szállították, ahol megállapították, elszakadtak a szalagok. Ez azt jelenti, hogy több hónapig nem számíthat rá sem Németh András szövetségi kapitány, sem pedig klubja, a következő idényben a KEK-ben induló Cornexi-Alcoa-HSB Holding. A kapitány bízik benne, hogy Sugár a decemberi svédországi Európa-bajnokságra visszanyeri formáját.

A magyarok dél-amerikai túrájuk utolsó felvonásaként szintén a brazilokkal mérkőznek közép-európai idő szerint csütörtökön 1.15-kor ugyancsak Cascavelben.

(MTI)