Vágólapra másolva!
A Győri Graboplast ETO KC nyerte a Suzuki Benkő nőikézilabda-Magyar Kupát, miután a gödöllői döntőben simán legyőzte a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatát.

Női Magyar Kupa, döntő:
Győri Graboplast ETO - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 28-23 (18-11) (videoösszefoglaló)
v.: Dubrovits, Tájok
Győr: Petróczi - Juhász, Nagy K. 4, Görbicz 10/5, Lazer 1, Mörtel 1, Bódi, Csere: Herr (kapus), Temes 1, Bradeanu 7, Vérten 1, Djokic 3, Kovacsicz
Cornexi: Sugár - Balogh B. 6/3, Kordjuk 2, Őri E., Szabó V. 1, Tápai Sz. 4/3, Kenyeres 3, Csere: Fekete (kapus), Pádár M. 5, Vijunaite 2, Vaszari, Triscsuk, Tilinger
kiállítások: 18 perc illetve 12 perc
büntetők: 7/5 illetve 11/6

A kezdés után mindössze 3-3-ig tudta tartani a lépést a Cornexi a Győrrel, ezután a bajnokcsapat folyamatosan ellépett ellenfelétől, és 4-5 gólos előnyre tett szert. Róth Kálmán együttese mind támadásban, mind pedig védekezésben felülmúlta a székesfehérváriakat, akik Siti Bea nélkül körülményesek voltak a támadások során. A félidő közepén már 15-7-re is vezettek a zöld-fehérek, és magabiztos előnnyel zárták a játékrészt.

A folytatásban is robogtak tovább a győriek, akik pazar játékkal rukkoltak ki ezen a szombat estén. Szinte minden akciójukat góllal tudták zárni, míg a Cornexi vagy nem jutott el a támadás befejezéséig, vagy a csereként beállt kapus, Herr Orsolya volt leküzdhetetlen akadály a számukra. Így aztán a második félidő közepén már tíz gól (25-15) is volt az ETO előnye. Ekkor időt kért Szabó Edina, és próbált lelket verni elcsüggedt játékosaiba. Ez olyan sikeres volt, hogy a hátralévő időben a kiengedő győriek ellen fel tudták tornázni magukat, így elkerülték a csúfosan nagy arányú vereséget.

Forrás: [origo]

Győzelmével 2005 után, az idén is a Győri Graboplast ETO lett a kupagyőztes.

(MobilPress)