Vágólapra másolva!
Nagy csatában szerzett pontot a Ferencváros nőikézilabda-csapata Dunaújvárosban, a bajnokság 18. fordulójának rangadóján ugyanis 29-29-re végzett a Dunaferr ellen.

eredmény, nőikézilabda-bajnokság, 18. forduló
Dunaferr - Ferencváros 29-29 (17-19)
Dunaújváros, 1200 néző
v.: Horváth, Marton
gól: Bulath 6, Radulovics 6/5, Mehlmann 5, Vincze 3, Borbás 3, Lovász 2, Gáspár 2, Ferling 2, illetve Uhrakova 9/5, Kamper 7, Kirsner 5, Mravikova 4, Tóth T. 2, Laluska 1, Szamoránsky P. 1
hetes: 5/5, illetve 7/5
kiállítás: 6, illetve 8 perc

A rájátszásban elfoglalt jobb pozícióért harcolva lépett pályára a Dunaferr és a Ferencváros nőikézilabda-csapata a bajnokság 18. fordulójának rangadóján. A két csapatból Nagy Ivett, illetve Németh Helga hiányzott sérülés miatt.

A meccset a vendégcsapat kezdte jobban, Uhrakova gyors egymásutánban kétszer is betalált, ám a Dunaferr nemcsak egyenlített pillanatok alatt, de a 8. percre 5-2-re meglépett. Sirina kiválóan védett (többek között megfogta Tóth gyengén ejtett büntetőjét is), a jó védekezésből pedig a gyors leindítások pontos befejezéssel zárultak.

Mire felkapaszkodott volna a Fradi, Uhrakova kapott egy megrendítőt Vincze Melindától, a szlovák légióst a kispadra kellett ültetni, amíg ápolták, a Dunaferr visszaállította a négygólos különbséget (10-6). Uhrakova visszatért, a 19. percre változott is a helyzet, nemcsak a zárások sikerültek jobban, de Kamper remek átlövései mellett a beállós hetesből is betalált végre (10-9).

A 24. perc elején Kirsner révén egyenlített az FTC, majd a válogatott balszélső egy újabb labdaszerzést követően vezetéshez is juttatta csapatát (13-14). Kiss Szilárd azonnal időt kért, fegyelmezettebb támadójátékot, s több üres mozgást kért, védekezésben pedig visszaváltott a hatosfalas rendszerre.

Ami 20 percig tökéletesen működött, az összeomlott a Dunaferrnél, annak ellenére, hogy Tóth Tímea csupán a 28. percben szerezte első gólját, a vendégek 19-17-es előnnyel mehettek pihenőre.

A második játékrész elején pár percig még tartott a magabiztos Fradi-vezetés, ám Bulath, illetve a Radulovicsot váltó Mehlmann bombáinak, illetve Ferling első (!) góljának köszönhetően a 42. percre fordított a Dunaferr (25-24).

26-24-nél Németh András kért időt, ám a különbség nem akart csökkenni. Sirina újra belelendült, kottából védte Mravikova és Tóth próbálkozásait. A női kézilabda kiszámíthatatlansága az 55. percre éreztette hatását, a magabiztos hazai együttes két támadást elrontott (Harisova másodszor jött be csereként, s kiválóan védett), Mravikova pedig két góllal egalizált (29-29).

Az utolsó négy percet Tóth kiállítása vezette be, majd miután kivédekezte, a válogatott átlövő Radulovicsot is két percet érően rángatta meg. Az utolsó perceket hátrányban játszó Fradi azonban összekapta magát, Harisovának nem lehetett túljárni az eszén, így a végeredmény 29-29 maradt.