Vágólapra másolva!
A DAC-Invitel hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Újpesti TE együttesét, így egyenlített a három győzelmig tartó párharcban, míg a címvédő Alba Volán-FeVita másodszor is nyert a Ferencváros ellen, így már csak egyetlen diadalnyira van a döntőbe kerüléstől a jégkorong Borsodi Ligában.

elődöntő, 2. mérkőzés:
DAC-Invitel - Újpesti TE 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Dunaújváros, 600 néző
vezette: Árkovics, Wolf, Abonyi
gól: Peterdi (48.), Szélig (59.)
a párharc állása: 1-1

A hazaiak a Budapesten lejátszott első mérkőzés után óvást nyújtottak be a szövetségbe, mivel állításuk szerint az első újpesti gólnál nem haladt át a gólvonalon a korong, hanem az a kapuvasról vágódott a mezőnybe. Óvásukat a szövetség elutasította. Björn Ferber szakvezető az első találkozó után családi okokra hivatkozva hazautazott, majd kérte a dunaújvárosi vezetőktől szerződése felbontását. Ezt ők elfogadták, és az addig utánpótlásnál dolgozó Vladimir Matejov, Faragó Gyula kettőst bízták meg a csapat irányításával.

A kezdés után azonnal nekiesett az Újpestnek a hazai gárda, ám rövid idő elteltével felvették a ritmust a vendégek is, így igazán lüktető, élvezetes játékot láthattak a nézők. Mindkét oldalon felváltva alakították ki a gólhelyzeteket, a kapusok azonban egymást múlták felül bravúrjaikkal, aminek eredményeképpen gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre a csapatok.

A második harmadban sem lankadt a két együttes lelkesedése, de a góllövéssel továbbra is mindketten hadilábon álltak. A hazaiaknál előbb Peterdi, majd Erdősi előtt adódott nagy ziccer, de nem sikerült Sájevics kapujába találniuk. Az utolsó percben Dubek majdnem előnyhöz juttatta a budapestieket, ekkor azonban Ferjo mentett nagyot.

Az utolsó húsz percben aztán volt minden, ami a jégkorongot jellemzi. Előbb Gallo, majd Ladányi révén szerezhette volna meg a vezetést az UTE, de próbálkozásuk eredménytelen volt. Aztán a játékrész közepén Vas Márton passzát Peterdi lőtte a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a Dunaújvárosnak. A lefújás előtt egy perccel Szélig egy hatalmas bombával biztosította be a hazai győzelmet. A gól után elszabadultak az indulatok, a magukról megfeledkező újpesti játékosok hatalmas verekedésbe kezdtek, ennek következtében több mint öt percig állt a játék.

Győzelmével a DAC-Invitel 1-1-re módosította a három győzelemig tartó párharc állását.

a másik elődöntőn:
Ferencváros - Alba Volán-FeVita 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)
a párharc állása:
2-0 az Alba Volán-FeVita javára.

A harmadik mérkőzéseket pénteken rendezik.

(Mobilpress)