Vágólapra másolva!
Megkezdődött a rendőrségi vizsgálat Hegedűs Gábor egri vízilabdázó arccsonttörésének ügyében, miután a helyi Markhot Ferenc kórház súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hivatalból feljelentést tett.

A 23 éves játékos a Brescia elleni LEN-kupa-negyeddöntő szombati visszavágójának (10-8) harmadik negyedében kapott megrendítő ütést az olaszok szerb légiósától, Alexander Cirictől, és kedden a budapesti SOTE Mária utcai klinikáján megműtötték.

Seress Gábor, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy az Eger Városi Rendőrkapitányság megkezdte a nyomozást, és bekérte a sérülést okozó játékos személyi azonosító adatait.

"Úgy ítéljük meg, eléggé egyértelműek a történtek. A mérkőzés videofelvétele bizonyítja a súlyos testi sértést. A szándékossághoz kétség sem férhet. Az orvosi leletek és műtéti információk is csatolhatók a feljelentéshez. Az a célunk, hogy a tettes nyerje el büntetését" - mondta Seress Gábor.

Az egri sportvezető hozzátette: sportszakmai vonalon - várhatóan jövő héten - a római illetékesek is szembesülhetnek, mi is történt az egri mérkőzésen. "Remélhetőleg felvetődik a brutalitás felett szemet hunyó játékvezetők felelőssége is."

Hegedűsnek minimum egy hétig, de valószínűleg 10 napig kórházban kell tartózkodnia, és kedvező esetben egy hónap múlva állhat edzésbe, de játékra csak mintegy fél év elteltével jelentkezhet.

Az egri klubvezetés panasszal fordult az európai szövetséghez. Halmos R. Péter ügyvezető elnök személyes kihallgatást kért Szakadáti Lászlótól, a LEN igazgatójától és Gianni Lonzitól, a vízilabda szakág alelnökétől, és Rómába viszi a súlyos sérülést eredményező brutalitást megörökítő televíziós felvételeket.

Hegedűs Gábort megműtötték/sport/csapat/vizilabda/20060131munkahoz.html?pIdx=1