Vágólapra másolva!
A Ferencváros az orosz Kazannyal került össze a férfi vízilabda LEN-kupa elődöntőjében. Az európai szövetség, a LEN római központjában megejtett, hétfői sorsolás szerint az első mérkőzés Kazanyban lesz február 18-án vagy 19-én.

A másik párban, az Egert a negyeddöntőben búcsúztató, olasz Brescia az orosz Dinamo Moszkvával, Varga II Zsolt csapatával találkozik. Az első meccset február 15-én rendezik az olaszoknál.

"Nem nagyon számít, hol kezdünk, az viszont annál inkább, hogy hová és mennyiért utazunk - reagált a LEN-sorsolás eredményére Bíró Attila, a Betonút-FTC vezetőedzője.

"Bár a legjobb négy között már szinte mindegy, azért mégsem baj, hogy nem a legerősebbnek tűnő Bresciát kaptuk riválisnak,, ám a Kazany is roppant jó csapat. Ráadásul Tatárföld még vagy másfélszer messzebb van, mint Moszkva, úgyhogy a legjobban talán a Dinamóval jártunk volna, amelyet a Kazany amúgy mostanság többször is legyőzött az orosz kupában. Ugyanakkor, mivel nem mi vagyunk az esélyesek, tán éppen ez jelenthet plusz motivációt ahhoz, hogy a maximumot adjuk ki magunkból a döntőbe jutás érdekében. Mert nem feltett kézzel szállunk vízbe ellenük, az bizonyos. Ugyanakkor, tisztában kell lenni azzal, hogy a kazanyi csapat, amelyben több orosz mellett, szerb és német válogatott pólós is akad, nemcsak játékosállományban erősebb, hanem a költségvetése is legalább háromszorosa a miénknek."