Vágólapra másolva!
Akár a továbbjutásba is kerülhet a Dunaferr számára, hogy szombaton hazai pályán kikapott a címvédő dán Slagelsétől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. 

Női BL, 4. forduló, B csoport:
Dunaferr - Slagelse (dán) 23-27 (9-15)
gól: Bulath 7, Radulovics 6/1, Ferling, Borbás 3-3, Vincze 2, Mehlmann, Lovász 1-1, illetve Savic 8, Popovic 7/1, Lungu 4, Melgaard, Hörlykke 2-2, Turaj, Christiansen, Patinic 1-1, Poltorockaja 1/1.

A címvédő dánok otthonukban két hete nagy csatában 27-25-re nyertek a Dunaferr ellen, azóta viszont kikaptak az orosz Lada Toljatti vendégeként, így a továbbjutásuk veszélybe került.

Kimaradt helyzetekkel kezdődött a nagy csata, a két kapus, Sirina és Leganger jól mutatkozott be. Aztán a Slagelse szerb légiósai, Savic és Popovic magukhoz ragadták az irányítást, és vezérletükkel 5-2-re ellépett a skandináv együttes. Közben a pályaborításra fektetett reklámszövegeket fel kell szedni, mert csúszósságuk miatt balesetbeszélyesek voltak.

Bulath gondoskodott arról, hogy a rivális ne tudjon ellépni, ám egyenlíteni nem sikerült, ugyanis a támadásokban több hiba is becsúszott. 7-6-os Slagelse-vezetésnél Gáspárt kiállították, de a két perc alatt nem esett újabb találat, viszont azonos létszám mellett - és Borbás büntetésekor - a dánok visszaállították a korábbi különbséget (6-10).

A hazaiakon még az időkérés sem segített, a szünetig hátralévő időben a címvédő jelentős előnyre tett szert, mert szinte minden Dunaferr-támadás fennakadt a hermetikusan záró védőfalon. A 30. percben Mehlmann piros lapot kapott, mert szándékosan megütötte az ellene szabálytalankodó Loftot.

A második félidőben a korábbinál sokkal agresszívebben védekezett a Dunaferr, ráadásul Radulovics is magára talált, és belőtte első két gólját. A dán klub erejét jelzi, hogy ekkor a román Lungu lépett elő főszereplővé, aki gyorsan duplázott.

A Slagelse hihetetlen magabiztossággal őrizte vezetését, majd amikor Borbás vitt színt a játékba, 21-18-nál a vendégek legendás edzője, Anja Andersen időt kért. A 46. percben kapta első hétméteresét a hazai együttes, amelyet Radulovics értékesített.

Ahogy szorosabb lett az állás, Leganger újra elkezdett remekelni a kapuban, noha csapata emberhátrányban volt. Az 55. percben 23-21-nél a második játékrészben addig sziporkázó Radulovics büntetőt rontott. A hajrában az időkényszerben lévő Dunaferr újból sokat hibázott, és az eladott labdákból a Slagelse könyörtelenül gólokat lőtt, és így elúszott a győzelem.

A Dunaferr legközelebb február 12-én Toljattiban szerepel. A két csapat az első körben már találkozott, akkor a hazai dunaújvárosiak 30-27-re nyertek. Most is fontos lenne a pontszerzés, vagy legalábbis is az, hogy a csapat ne kapjon ki három gólnál nagyobb különbséggel, máskülönben elúszhat a BL-negyeddöntő. Az szinte biztos, hogy a Dunaferr nem lesz a kvartettben utolsó, így legrosszabb esetben - akár csoportharmadikként - átkerülhet a KEK negyeddöntőjébe. A legjobb két gárda kerül a BL negyeddöntőjébe.

A csoport másik találkozóján:
Knjaz Milos (szerb-montenegrói) - Lada Toljatti (orosz) 27-25 (14-16)

Az állás 4 forduló után:
1. Slagelse 6 pont
2. Lada Toljatti 4 (113-108)
3. Dunaferr 4 (105-105)
4. Knjaz Milos 2

A másik magyar BL-érdekelt, a kvartettjében utolsó helyen álló - és már csak a bravúrban bízó - Győri Graboplast ETO KC vasárnap magyar idő szerint 14 órakor az orosz Dinamo Volgograd otthonában lép pályára.