Vágólapra másolva!
Az Alba Volán hazai pályán második mérkőzésén is győzött a DAC-Invitel ellen a jégkorong Interliga negyeddöntőjében, így megnyerte a párharcot. Az Újpest elbúcsúzott a további küzdelmektől, miután ötgólos vereséget szenvedett a szlovén Slavija Ljubljana otthonában.

Interliga-negyeddöntő, második mérkőzés
Alba Volán-FeVita - DAC-Invitel 6-2 (1-0, 1-2, 4-0)
Székesfehérvár, 400 néző
vezette: Incze, Haszonits, Kincses
gól: Sille (6.), Tőkési (36.), Gröschl (42.), Holeczy (45.), Kovács (45.), Majoross (58.) illetve Benk (25., 26.)
kiállítások: 27 perc valamint Fodor, Ennaffati és Palovcik végleges fegyelmi, illetve 33 perc valamint Vargyas, Szélig és Schellin végleges fegyelmi

A szerdai mérkőzésen elért győzelem után a fehérvári együttes jó esélyekkel indult, hogy hazai pályán biztosítsa be a négy közé jutást. Az első harmadot ennek megfelelően kezdték a hazaiak, rögtön a hatodik percben megszerezték a vezetést: Kovács lövése még kipattant Kiss Tamásról, Sille ismétlése azonban már a kapuban kötött ki. A továbbiakban is többnyire a Volán akarata érvényesült, több gól azonban már nem született.

A második harmadban elkényelmesedett a Fehérvár, és fordított a DAC. Előbb Vas passzát lőtte öt méterről Benk a hálóba, majd egy perccel később Peterdi átadásából újra ő volt eredményes. Magasabb fokozatba kapcsolt a Volán, és négy perccel a vége előtt Tőkési bombagóllal kiegyenlített.

Az utolsó harmad találatokban és bunyóban egyaránt bővelkedett. A kezdés után három perccel Holeczy beadásából Gröschl volt eredményes, majd formás akció végén Holeczy vette be Kiss Tamás kapuját, végül Kovács bombája talált utat a DAC hálójába. Ezután parázs jelenetek következtek: Palovcikot egy ártatlan szituációban Szélig a palánkra szorította, amiből hatalmas tömegverekedés kerekedett - három végleges kiállítás lett a vége mindkét oldalon. A testi épségüket féltő dunaújvárosiak még a jégről is levonultak, hiszen a nézőtérről is záporoztak a különféle tárgyak a pályára. Hét-nyolc perc elteltével folytatódott a meccs, amelynek végén Majoross adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek.

A székesfehérvári együttes a szlovén Olimpija Ljubljanával találkozik az elődöntőben. Az első mérkőzésre jövő szerdán kerül sor a szlovén fővárosban.

további eredmény:
Slavija Ljubljana (szlovén) - UTE 7-2 (3-0, 2-2, 2-0)
a párharc nyertese a Slavija Ljubljana, kettős győzelemmel

(Mobilpress)