Vágólapra másolva!
Bár hivatalos értesítés még nem érkezett a hazai jégkorongszövetségbe, Kovács Zoltán főtitkár arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy az Interliga versenybizottsága a Slavija Ljubljanát jelölte meg az UTE elleni negyeddöntő első, szerdán esedékes mérkőzésének győzteseként, mivel a lila-fehérek nem utaztak el a szlovéniai találkozóra.

A magyar együttes vezetése azért határozott így, mert szombaton még azt a tájékoztatást kapta, hogy az Alba Volán-FeVita ellen kell pályára lépni, s ennek tudatában kezdte meg a szervezést, így a jegyek árusítását is.

Az UTE vezetői hétfőn értesültek a változtatásról, amelyre azért (is) került sor, mert a szlovén gárda nem utazott el a DAC-Invitel elleni, vasárnapi összecsapására, így változott az alapszakasz végeredménye. Az Interliga versenybizottsága 0-0-val - megszerzett pont nélkül - írta jóvá a találkozót, mivel a Slavija azért lépett vissza, mert ez az időpont nem felelt meg neki. A mérkőzést ugyanis már december 9-én le kellett volna játszani, ám a sok sérültre hivatkozva a DAC kétszer is halasztást kért.

Az UTE szerint a 0-0-s "végeredmény" ellentmond a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szabályzatának, mint ahogy az is, hogy a Slavija jelezte: az idő rövidsége miatt nem tud semleges bírót biztosítani a szerdai találkozóra. Utóbbi problémát a Szlovén Jégkorong Szövetség orvosolni tudta, így osztrák bírók vezették volna a meccset, ám Joós Zoltán, az UTE jégkorong-szakosztályának elnöke elmondta: szerdára már nem tudtak buszt szerezni.

A magyar csapat - összesítésben 1-0-s hátránnyal ugyan, de - elutazik az egyik fél második győzeleméig tartó párharc második, szintén Ljubljanában sorra kerülő csütörtöki felvonására. Amennyiben győz, vasárnap, hazai környezetben harcolhatja ki a továbbjutást.

(MTI)