Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs is győzelemmel zárta az alapszakaszt a női kosárlabda Euroligában. A soproniak az olasz Schio ellen nyertek 78-63-ra, míg a pécsiek Prágában győztek 66-64-re.

Euroliga, 10. forduló, B csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - Schio (olasz) 78-63 (19-17, 20-13, 15-16, 24-17)
legjobb dobók:
Gorbunova 29/9, Cserny 16, illetve Mastciadri 22/6, Taylor 11

A múlt heti, Bourges-ban történt ételmérgezés miatt meglehetősen foghíjasan, gyakorlatilag cseresor nélkül állt fel a Sopron, s a derűlátást még az sem fokozta, hogy Schióban 90-87-re nyertek a magyarok, mivel azóta az olasz gárda igazi dobógépet szerződtetett Penny Taylor személyében. Ráadásul az odakint 29 pontot szóró Károlyi be sem öltözött, mivel reggel elcsúszott a jégen, és megütötte a hátát.

Az előző forduló legjobbjává választott ausztrál Taylor igazolta félelmetes hírnevét, hiszen már a nyitónegyedben 6 pontot dobott, ám a kétszeres Ronchetti-kupa-győztes vendégek Gorbunova remeklése miatt mégis hátránnyal zárták a szakaszt.

A második játékrészben egy 9-0-s hazai rohammal tovább nőtt a különbség, a házigazdák ukrán tinisztárja ontotta a pontokat, míg a riválisnál szinte csak Taylor volt eredményes. A félidőben 39-30 volt az állás.

Térfélcsere után kissé megtört a lendület, a kieséstől fenyegetett olaszok Masciadri révén 2 pontra felzárkóztak, ám Gorbunova és Kocsis triplája nyugtatólag hatott a társakra. Az utolsó felvonás előtt 54-46-ot mutatott az eredményjelző.

A sérüléstől és betegségtől sújtott hazaiak lendülete a hajrára is kitartott, a négy személyi hibánál tartó Taylor kifulladt, így a kezdethez képest meglepően sima győzelem lett a vége. A meccs legjobbja, Gorbunova dupladuplát (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt) ért el 29 ponttal és 11 lepattanóval.

A soproniak 5/5-ös mérleggel zárják a csoportkört, nyolcaddöntőbeli ellenfelüket a 18 csapatos mezőny végső sorrendje alapján jelölik ki. A legjobb 16 együttes két sikerig tartó párharcaira január 31-én, február 3-án és (szükség esetén) február 8-án kerül sor.