Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott bravúros teljesítménnyel legyőzte a kontinensbajnok, olimpiai ezüstérmes német nemzeti együttest a január 26-án kezdődő svájci Európa-bajnokságra készülő csapatok Horvátországban, illetve Szlovéniában zajló nemzetközi tornáján.

Eredmény, 3. forduló:
Magyarország - Németország 34-30 (18-13)
a magyar csapat góldobói: Gál 8, Nagy 6, Buday 5/1, Iváncsik T. 4, Császár 3, Laluska, Törő, Harsányi 2-2, Zubai, Ilyés 1-1
a németek legjobbjai: Jansen 5/3, Klimovets 5.

Fazekas Nándor, a magyar csapat első számú kapusa az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Szente Gábor remekül védett. Skaliczki László alakulata védekezésben és támadásban is remek teljesítményt nyújtott, így megérdemelten verte esélyesebb ellenfelét a pulai összecsapáson.

Fazekas a találkozó után elmondta, egy vetődésnél kifordult a bokája, ami még nem lett volna baj, de aztán rácsúszott a német Jansen. Hozzátette: szalagszakadásról valószínűleg nincs szó, mivel csak bizonyos helyzetekben fáj a lába, de konkrét diagnózist csak a hétfői vizsgálat során lehet megállapítani. Ugyancsak a hét elején dől el, hogy mi is a helyzet a szombaton kézsérülést szenvedett Lendvay Péterrel.

"Örülök, hogy a játékosok mind védekezésben, mind támadásban megvalósították a megbeszélteket, és hogy két vereség után sem vesztették el a hitüket. Ettől a győzelemtől azonban nem szabad elszállni, az igazság pillanatai ugyanis február 26-a után, az Európa-bajnokságon következnek el" - nyilatkozott Skaliczki László.

A torna zárómérkőzésén:
Horvátország-Szlovénia 27-25 (14-10)

A végeredmény:
1. Horvátország 4 pont
2. Szlovénia 4
3. Magyarország 2
4. Németország 2

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.