Vágólapra másolva!
Az utolsó, negyedik helyen végzett a házigazda Alba Volán-FeVita a jégkorong Kontinentális-kupa székesfehérvári négyesdöntőjében, miután a zárófordulóban kikapott a lett bajnok Riga 2000 csapatától.

Kontinentális-kupa, 3. forduló:
Riga 2000 (lett) - Alba Volán-FeVita 7-2 (3-1, 1-0, 3-1) (videoösszefoglaló)
gól: Ankipans (9.), Hromcenkovs (11., 44.), Cipulis (15.), Bondarevs (24.), Ignatovics (41.), Saulietis (53.), illetve Stastny (18.), Ennaffati (57.)

A rendező hazaiak pénteken és szombaton minimális különbséggel veszítettek, s ha ezúttal legalább két góllal nyernek, akár a második helyet is elcsíphették volna.

Ennek ismeretében óriási iramban kezdtek, öt ziccert dolgoztak és hagytak ki. Nem úgy a vendégek, akik a 8. percben lőttek először kapura, aztán két gyors emberelőnyös góllal rontották el a fehérváriak kedvét. Sőt, később emberhátrányban a szélvészgyors Cipulis is betalált, miután a védők nagyot hibáztak. A szünet előtt a rigaiak is elaludtak, és Stastny közelről az elfekvő kapus fölött a léc alá emelt.

A második játékrészt is egy hazai rövidzárlat indította, a hátvéd Bondarevs pedig szép passzolgatás után vette be a kiszolgáltatott Budai kapuját. A háromgólos előny birtokában visszavett a tempóból a Riga, amely a folytatásban remekül védekezett és szűrte meg eredményesen az Alba Volán próbálkozásait.

A záróharmad is pocsékul kezdődött, a 31. másodpercben Ignatovics egy parádés kiugrás után szerzett gólt. Összezuhant a hazai együttes, és Hromcenkovs pimasz, már-már megalázó találatot szerzett közelről a hátvédek statisztálásával.

A hátralévő időben is nagy fölényben volt a Riga, és még egy emberelőnyös gólt szerzett, miközben olykor elszabadultak az indulatok. A végeredményt a Volán hátvédje, Ennaffati állította be.

Az újabb, immár harmadik vereség azt jelenti, hogy az Alba Volán a negyedik helyen zárt, ám így is dicséretet érdemel, hiszen a világ élmezőnyéhez tartozó csapatok dolgát nehezítette meg. Tavaly sikerült a bravúr: egy együttest megelőzve a bronzérem jutott a hazaiaknak. A lett bajnokcsapatból négyen tagjai a február 10-én kezdődő torinói téli olimpián szereplő válogatottnak.

Végül az orosz Lada Toljatti nyerte a négyesdöntőt, miután a zárómérkőzésen 1-0-ra legyőzte a svájci Zürich Lions csapatát.

Eredmény:
Lada Toljatti (orosz) - Zürich Lions (svájci) 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
gól: Krisanov (60.)

A mérkőzés előtt még mindkét csapat bízhatott a végső győzelemben, ám a Toljatti kedvezőbb helyzetből rajtolt, hiszen a korábbi két összecsapását megnyerte. A tornára jellemző módon rengeteg kiállítást hozott az első harmad, és emiatt nem alakult ki folyamatos játék, viszonylag kevés volt a kapura lövés. A folytatásban sem volt ez másként, igaz, a kapusok - ha éppen dolguk akadt - brillíroztak. A svájciaknak a tornagyőzelemhez nyerniük kellett, ezért az utolsó percben lehozták hálóőrüket, azonban 12 másodperccel a vége előtt Krisanov az üres ketrecbe betalált, és ezzel nyert a Lada.

A végeredmény:
1. Toljatti 6 pont
2. Riga 4
3. Zürich 2
4. Alba Volán 0.