Vágólapra másolva!
A vízilabda Euroliga 16 csapatos főtáblájára jutott, és négy csoportban küzdő gárdák szombati programja keretében a Vasas Athénban, az Olympiakosz Pireusz ellen szállt vízbe a B betűjelű csoport harmadik játéknapján, és nyert egy góllal. A Domino-BHSE megszerezte második győzelmét az A csoportban, Benedekék a Spandaut verték 13-7-re. A LEN-kupában az FTC görög csapattal találkozott, és kétgólos vereséget szenvedett a Panioniosztól a negyeddöntő első mérkőzésén.

Euroliga, főtábla, B csoport, 3. forduló:
Olympiakosz Pireusz (görög) - TEVA-VasasPlaket 7-8 (2-1, 1-3, 2-2, 2-2)
a magyar góldobók: Mátyás 3, Steinmetz Á., Steinmetz B. 2-2, Varga Dénes 1

Steinmetz Barnabás szerzett vezetést az angyalföldieknek, de a görögök gyorsan fordítani tudtak, 3-3-nál azonban megint együtt voltak a riválisok. Mátyás Zoltán két találatával (3-5) tekintélyesnek tetsző különbség alakult ki, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak csakúgy, mint az összesen három gólig jutó Steinmetz Ádám jóvoltából megszülető 7-5-ös Vasas-vezetés után, a negyedik negyedben (7-7).

A győzelem mégis a Vasasé lett, miután az utolsó pillanatban a csapatba hosszú idő után visszakerült Varga Dénes bevette az Olympiakosz kapuját. Miután a két hazai csoporttalálkozóját sikeresen megvívó Vasas első külhoni fellépése, a szombat esti athéni vendégszereplés is sikerrel zárult, három forduló után a piros-kékek százszázalékos teljesítménnyel vezetnek négyesükben.

(MTI)