Vágólapra másolva!
Kiszenvedte a győzelmet hazai pályán a Győri ETO nőikézilabda-csapata a Volgográd ellen. A hazaiak elsősorban Görbicz nagyszerű játékának köszönhetően megszerezték első pontjaikat a BL-ben. A Dunaferr remekül helytállt a címvédő Slagelse otthonában, de 27-25-ös vereséget szenvedett a B csoport rangadóján. A KEK-ben a Vác ugyan kikapott Nisben, de így is bejutott a legjobb 16 közé, az EHF-kupában a Debrecen jól sáfárkodott az első meccsen összeszedett előnyével Norvégiában, míg a címvédő Cornexi kettős győzelemmel ment tovább.

nőikézilabda-Bajnokok Ligája, 2. forduló, D csoport:
Győri Graboplast ETO KC - HK Dinamo Volgográd (orosz) 25-23 (11-10)
Győr, 2500 néző
v.: Josic, Rudic (mindkettő horvát)
gól: Görbicz 9/3, Bradeanu 4, Dokic 4, Kovacsicz 4, Temes 2/2, Gogirla 1, Mörtel 1, illetve Kocsetova 7/3, Mocsalina 4, Scsirova 4, N. Drigina 3, Levina 3, Iljukina 2/1
büntetők: 8/5, illetve 6/4
kiállítások: 10 perc, illetve 14 perc

A Bajnokok Ligája nyitófordulójában, Szkopjéban elszenvedett tízgólos vereség után hazai pályán, az orosz Dinamo Volgográd ellen lépett pályára a Győri Graboplast ETO nőkézilabda-együttese.

A kezdőcsapatban ott volt Görbicz Anita (aki úgy tűnik, mégis elkerüli a műtétet), a sérült Vérten Orsolyát leszámítva mindenki Róth Kálmán rendelkezésére állhatott, ennek ellenére az első félidő meggyőző játék helyett hatalmas káoszt hozott. Az is csodaszámba ment, ami a meccs elején történt, Gogirla húsz másodperc után a kiállítás sorsára jutott, ez meghatározta a meccs képét. Drigina két gyors találatával elhúzott a Volgográd, a Győr pedig futott az eredmény után.

Róth Kálmán hiába variálta a felállást, akár a pályán belül, akár cserékkel, akadt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor négy hazai átlövés a kaput sem találta el. Gogirla gólt sem szerzett az első félidőben, Bradeanu is csak a hajrára rázta meg magát, szerencsére Görbicz három pimaszul értékesített büntetővel és egy akciógóllal tartotta a csapatot.

Az első javulás akkor következett be, amikor 6-7-es állásnál Mocsalina hetesét Petróczi kifogta, majd az utolsó három percben 8-10-ről 11-10-re alakult az eredmény. A Győr tehát egyszer vezetett az egész első harminc perc során, pont a félidőben.

A szünetben felrázhatta Róth a magyar bajnokot, mert más ritmusú Győr tért vissza a pályára. Legalábbis Görbicz megrázta magát, egy újabb rontott hetest követően kétszer is akcióból bizonyult eredményesnek (16-12).

A negyvenedik percben Gogirla megsérült, a bal bokáját fájlaló vb-ezüstérmes átlövőt ölben kellett levinni (a vizsgálatok szerint nincs komoly baj), majd Mocsalina és Temes civakodott egymással páros kiállítást érően. A pankrációból a Volgográd jött ki jobban, 18-14-ről ugyanis a 48. percre 18-17-re zárkózott fel (miközben Görbicz harmadik büntetőjét is elhibázta).

Ami eddig a Győr erénye volt, a kemény, határozott védekezés, ezúttal hiányzott, szerencsére támadásban több fifika szorult a magyarokba, mint az oroszokba: Görbicz például saját kapujától is gólt tudott szerezni. Az utolsó öt perc 24-20-ról indult, az oroszok még minden mindegy alapon egy nagy rohamot indítottak, de az ETO végül 25-23-ra győzött, megszerezve idei első győzelmét a Bajnokok Ligájában.

Róth Kálmán, az ETO vezetőedzője: "Bevallom, ilyen meccsre számítottam csapatom formája alapján, de azt is hozzá kell tennem, ezt a mérkőzést Görbicz Anita nélkül elveszítettük volna. Se a sportformával, se a játékosok mentális hozzáállásával nem vagyok elégedett."

Levon Akopjan, a Volgográd mestere: "Elégedett vagyok az eredménnyel, de a meccs színvonala nem érte el azt a szintet, amit képviselnie kellene a két csapatnak."

Pincési László

[origo]