Vágólapra másolva!
A DAC-Invitel a Megyeri úton győzte le az Újpestet pénteken, a jégkorong Interligában. A dunaújvárosiak ebben a szezonban először nyertek a lila-fehérek ellen.

Jégkorong Interliga
UTE - DAC-Invitel 2-4 (1-3, 1-0, 0-1)
Megyeri út
vezette: Árkovics, Abonyi, Gebei
gól: Ladányi (13.), Dubek (40.) illetve White (9., 50.), Benk (14.), Tokaji (19.)
kiállítás: 28 perc, illetve 34 perc

Az újpestiek kezdte jobban a mérkőzést, egészen a harmad feléig ők támadtak, a kilencedik percben Jeff White révén mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Nem sokkal a gól után verekedés tört ki a két csapat játékosai között, a játékvezetők a fővárosiaknál 8+6, míg a DAC-nál 6+6 perc büntetést szabtak ki. Továbbra is támadott a lila-fehér gárda, előbb Ondov hibázott ziccerben, majd a 13. percben a volt dunaújvárosi támadó, Ladányi egyenlített (1-1). Nem sokáig örülhettek a hazaiak, egy perccel később Benk, majd a lefújás előtt Tokaji góljával elhúzott a vendégcsapat.

A szünet után sem lankadt az iram, bár gólokban ez nem mutatkozott meg. Az elején két dunaújvárosi kapufa borzolta a hazai publikum kedélyét, míg a másik oldalon az Újpest mindent megtett a hátrány csökkentése érdekében, ám Kiss Tamás kapussal az élen a DAC nagyszerűen védekezett. Aztán amikor már mindenki elkönyvelte a gól nélküli játékrészt, az utolsó percben Dubek találatával egyre csökkent a vendéglátók hátránya a befejező húsz perc előtt.

A záró harmadban mindent egy lapra feltéve támadott a Megyeri úti együttes, előbb Hidasi, majd Ondov előtt adódott lehetőség, de egyikük sem élt vele. A nagy támadókedvnek az lett az ára, hogy egy ellenakcióból White emberelőnyből újabb gólt ütött, amivel bebiztosította 4-2-es csapata győzelmét.

(MobilPress)