Vágólapra másolva!
A címvédő székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata biztosan nyert a vendég osztrák Atzgersdorf ellen az EHF-kupában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen.

eredmény, EHF-kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Atzgersdorf (osztrák) 37-15 (18-4)
Köfém Sportcsarnok, 1400 néző
v.: Pavicevic, Raznatovic (szerb-montenegrói)
Cornexi: Sugár és Fekete (kapusok); Tápai Sz.8/2, Balogh B. 6/2, Kenyeres 5, Korgyuk 4, Őri E. 4, Szabó V. 2, Vaszari 2, Vijunaite 2, Pádár 1, Siti 1,Tápai A. 1, Tilinger 1.
Atzgersdorf: Feuerfeil, Franz, Hrdlicka (kapusok); Moravanska 5/2, Zierk 4, T. Gams 2, Kostkova 2, Umreich 1, Vancova 1, Császár, Friedl, S. Gams, Skazlic és Trummer.
hetesek: 4/4, illetve 3/2
kiállítás: 10, illetve 8 perc.

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata hazai pályán, a teltházas Köfém-csarnokban fogadta első EHF-kupa ellenfelét, az osztrák Atzgersdorf csapatát. A találkozó fölényes 37-15-ös fehérvári győzelemmel zárult. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a nyolcgólos Tápai Szabina volt, akinek második találata a Cornexi történetének ezredik jubileumi kupamérkőzés-gólját jelentette.

A találkozó további különlegessége, hogy minden pályára került játékos góllal ünnepelte az EHF-kupa-sorozat kezdetét. Míg Tilinger Tamara az első kupagólját szerezte meg, addig Tápai Andrea először örülhetett találatának a felnőtt csapat színeiben.

"Fantasztikus élmény volt megszerezni életem első gólját a Cornexi felnőtt csapatának tagjaként, és remélem, még sok találattal járulok hozzá a csapat sikereihez." - mondta Tápai Andrea, a Cornexi fiatal játékosa. Tilinger Tamara játékostársához hasonlóan, örömmel az arcán nyilatkozott - "a Szuperliga meccsek két gólját beleszámolva, a mai volt a harmadik, de az első "kupa-gól", amit Cornexi színekben lőhettem, ezért nagyon boldog vagyok."

Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője: "Nagyon elégedett vagyok a játékkal és az eredménnyel, hiszen számos kiváló teljesítményt láthattunk. Szívvel, lélekkel játszott a csapat, nagyon fegyelmezettek voltak. Sikerült lehetőséget adni a fiatalabb játékosoknak is, akik úgy gondolom ügyesen megoldották a feladatukat. A két legfiatalabb játékosunk Tilinger Tamara és Tápai Andrea is góllal mutatkozott be.

A mostani egy új csapat, amely új szellemben játszott, ment, harcolt, gyorsan és helyenként olyan keményen, ahogy azt elvárjuk. Fantasztikus volt a kapusteljesítmény, fegyelmezett volt a védekezés, sok labdát is szereztünk, de sorolhatnám az egész csapatot, hiszen minden poszton jól teljesítettek. Egy igazi kupa-találkozó volt, ahol két, nem egy súlycsoportba tartozó csapat játszott egymással. A visszavágótól, pedig ugyanezt az eredményt várom. Természetesen becsüljük az ellenfelünket, ezért továbbra is korrekten, önmagunkhoz képest a lehető legjobban fogunk játszani.

Tisztán látszik, hogy Fehérváron nagyon szeretik a kézilabdát és a lányokat. Végre az eredmény is tükrözte, mennyire is szeretnének a játékosok jól és eredményesen játszani. A legnagyobb öröm azonban, hogy tele volt a csarnok. Sok mindet átéltünk már a fehérvári közönséggel együtt. Az, hogy talpra álltunk, nagy részben köszönhető nekik is, hiszen folyamatosan velünk vannak, bíztatnak bennünket, ami nagyon motiválja a lányokat."

Lubomir Popluhar, az Atzgersdorf edzője: "Nagyon sok tapasztalatot visz magával a csapatunk, hiszen a magyar kézilabda, a kézilabdázás magasiskolája. Nekünk még sokat kell tanulnunk tőlük. Biztos vagyok benne, hogy a második mérkőzésen ezekből a tapasztalatokból okulva sokkal jobban fogunk játszani."

A lefutottnak tekinthető visszavágót szombaton 19 órakor rendezik Bécsben.