Vágólapra másolva!
Fantasztikus játékkal nyerte második mérkőzését a Domino-BHSE a Hajós Alfréd Sportuszodában zajló 2006 Sziget Grand Prix elnevezésű vízilabdatorna második napján. A magyar bajnok a szintén Euroliga-résztvevő szerb-montenegrói Partizant verte 15-4-re. A házigazda Dermax-UTE-VB Leasing viszont másodszor is kikapott, ezúttal az orosz Szintez Kazany verte Petrovics Mátyás tanítványait 14-8-ra. A Domino a csütörtöki eredményektől függetlenül már tornagyőztes.

Video a játéknapról

Két győztes csapat szállt medencébe a 2006 Sziget Grand Prix elnevezésű vízilabdatorna második napján, s a keddi nyitányhoz hasonlóan a Domino-BHSE együttese kezdte jobban a mérkőzést a szerb-montenegrói Partizan ellen. Hazai részről Biros, Fodor és Kiss volt eredményes, válasz csak Ikodinovic ötméteresével érkezett. A 3-1-es első negyed legnagyobb izgalmát az időmérés okozta: a hajrában a Domino álló órával támadhatott - reklamáltak is a vendégek -, ám nem született gól a kritikus időszakban.

A második negyed kiegyenlített játéka után semmi sem utalt arra a pálfordulásra, amely a szünet után következett. A magyar bajnok hihetetlen könnyedén nyerte 6-0-ra a harmadik nyolc percet, Gergely parádézott a kapuban, a gyors kontrák szinte mindegyike gólt ért a Domino számára.

A záró játékrész is három hazai találattal indult (9-0-s szakaszt produkálni egy szintén Euroliga-résztvevő ellen nem kis bravúr), így az utolsó percek könnyed játszadozássá degradálódtak. A Domino-BHSE végül az egyaránt három gólig jutó Biros, Kiss, Benedek trió jóvoltából 15-4-re nyert, s két mérkőzést követően hibátlanul áll a tabella élén, és már megnyerte a tornát.

Kovács István, a Domino-BHSE szakvezetője: "Az első két negyed volt csak mérvadó számunkra, a meccs második felében ugyanis minden összejött, lefordulásainkat belőttünk, Gergely kiválóan védett, nem volt ellenfél. Az eredmény azért nem tükrözi a két csapat közötti valós különbséget, nagyon jó formában vagyunk, remélem, kitart a lendület az Euroligára is."

Dejan Udovicic, a Partizan trénere: "Egy nagyon jól játszó ellenféltől szenvedtünk vereséget, Domino-szintű csapat ellen nem engedhetünk meg magunknak egy 0-6-os negyedet. "

2006 Sziget Grand Prix, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Domino-BHSE - Partizan Raiffeisen Beograd 15-4 (3-1, 2-2, 6-0, 4-1)
gólszerzők: Biros 3, dr. Kiss 3, Benedek 3, Hárai 2, dr. Molnár 1, Paján 1, Vári 1, Fodor 1, illetve Cuk 1, Ikodinovic 1, Filipovic 1, Nastran 1.

A nap másik mérkőzésén a LEN-kupa egyik esélyesének tartott Szintez Kazany kezdett jobban az UTE ellen, az első negyedben az elnyűhetetlen Gorskov és Bjelofasztov mellett a német Schertwitis centerezett két gólt, 4-2-es vezetéshez juttatva csapatát. A második negyedben kiegyenlítettebbé vált a játék, Székely ugyan két ziccert is elhibázott, mégis az ő találatával zárkózott fel 5-4-re a házigazda.

Fordulás után ismét a Kazany szerzett gólt Zinnurov révén, ráadásul Dávid büntetőt is rontott, a pontosabb orosz befejezések révén az utolsó negyedre már három góllal húzott el a Kazany (9-6). A hajrában sem sikerült újítani, a vendégek Savic vezérletével az utolsó nyolc percet is hozták, s végül 14-8-ra nyerték az összecsapást.

Petrovics Mátyás, az UTE szakvezetője: "Miután emberelőnyeinket mind belőttük, külön luxus, hogy nyolc akciógólt lövettünk az ellenféllel. Nagyon sok tanulnivalónk van még."

Andrej Afanaszjev, a Kazany másodedzője: "Jól játszottunk, de tudjuk, minden meccs más és más, egyszer jobban játszik a csapat, máskor rosszabbul. Remélem, csütörtökön is nyerünk."

2006 Sziget Grand Prix, 2. forduló, 2. mérkőzés:
Sintez Kazany - Dermax-UTE-VB Leasing 14-8 (4-2, 1-2, 4-2, 5-2)
gólszerzők: Scherwitis 3, Baszik 3, Zinnurov 2, Savic 2, Bjelofasztov 1, Gorskov 1, Zsivcsikov 1, Fatahugyinov 1, illetve Kovács R. 3, Suti 2, Gergely 2, Székely 1.

állás a a 2. forduló után:
1. Domino-BHSE 4 pont (30-11) (már tornagyőztes)
2. Kazany 2 (21-23)
3. Partizan 2 (21-27)
4. Dermax-UTE-VB Leasing 0 (20-31)

a csütörtöki program:
18.30: Sintez Kazany - Partizan Raiffeisen Beograd
20.10: Domino-BHSE - Dermax-UTE-VB Leasing.