Vágólapra másolva!
Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a 2006-os Sziget Grand Prix elnevezésú vízilabda-tornát a két magyar együttes. A bajnok Domino-BHSE magabiztosan, 15-7-re verte az orosz Szintez Kazanyt, míg a házigazda Dermax-UTE-VB Leasing 17-12-re kikapott a szerb-montenegrói Partizan Raiffeisen Beogradtól.

2006 Sziget Grand Prix, 1. forduló, 1. mérkőzés
Domino-BHSE - Szintez Kazany 15-7 (3-0, 4-2, 4-2, 4-3)
gólszerzők: Kiss G. 2, Biros 2, dr. Molnár 2, Fodor 2, Szabó 1, Kovács O. 1, Tóth M. 1, Benedek 1, Paján 1, Vári 1, Hárai 1, illetve Bjelofasztov 3, Schertwitis 2, Zinnurov 1, Zakirov 1

15-7-es győzelemmel kezdte meg szereplését a Domino-BHSE vízilabdacsapata az orosz Szintez Kazany ellen a Sziget Grand Prix-n. A bajnok az első nyolc percben már 3-0-s előnyre tett szert, Kiss és Molnár kihasználta az első két helyzetet, míg Vári emberelőnyből volt eredményes. Az orosz támadások többsége jórészt már a szervezés fázisában elhalt, Gergelynek mindössze kétszer kellett játékba avatkoznia.

A második negyedben folytatódott a Domino-henger, a villámgyors kontrákat pontosan fejezték be Birosék, a félidő így 7-2-es előnnyel zárult. A harmadik negyedben újabb négy hazai gólt láthatott a Hajós Alfréd Sportuszoda közönsége, s nem maradt el a négy gól a záró játékrészben sem. A találkozó végül 15-7-es Domino-sikerrel zárult, a vendégektől csupán a három gólig jutó, 37. életévét taposó Bjelofasztov mutatta meg klasszisát.

Kovács István, a Domino-BHSE szakvezetője: "Jó meccsen nyertünk, számunkra igazán az a fontos, hogy kellőképpen fel tudjunk készülni a jövő héten esedékes Euroliga-mérkőzésünkre. Ennek megfelelően erre koncentrálunk, délelőtt még edzettünk, s utána is a Spandau játékát elemeztük videón."

Andrej Afanaszjev, a Kazany másodedzője: "A Domino fantasztikusan jó csapat, mi mást mondhatnék egy ilyen találkozó után. Kemény edzéseken vagyunk túl, az ünnepek óta most először találkozott a csapat, számunkra a torna jó felkészülést nyújt a Split elleni LEN-kupa-mérkőzésre."

2006 Sziget Grand Prix, 1. forduló, 2. mérkőzés:
Partizan Raiffeisen Beograd - Dermax-UTE-VB Leasing 17-12 (5-3, 4-2, 3-3, 5-4)
gólszerzők: Ikodinovic 4, Korolija 2, Aleksic 2, D. Pijetlovic 2, Vejzagic 2, Avramovic 2, Basic 2, Mitrovic 1, illetve Dávid 4, Suti 2, Somogyi 2, Székely 1, Kovács 1, Borsos 1, Zoufal 1.

A nap másik mérkőzését a szerb-montenegrói Partizan kezdte jobban,, s Dusko Pijetlovic vezérletével 5-3-as előnyre tettek szert. A félidőre még tovább nőtt az előny, a 19-szeres bajnok Partizan - köszönhetően a parádézó, addig három gólt szerző Danilo Ikodinovicnak és a remekül védő Gojko Pijetlovicnak - 9-5-re húzott el.

Az ötperces nagyszünetben Petrovics Mátyás megpróbálta rendezni a sorokat, de a Varga Tamást nélkülöző házigazda csupán tartani tudta a négygólos hátrányt (8-12). A záró negyedben ötméteresekkel faragta hátrányát az Újpest (a meccsen összesen hét büntetőt kapott a csapat!), ám amikor 11-13-nál ismét szorosabb lett volna a csata, a visszatérő Ikodinovic újabb lökést adott csapatának.

A meccset végül 17-12-re a Partizan nyerte, így szerdán a szintén győztes Domino-BHSE ellen igazi rangadó vár az együttesre.

Petrovics Mátyás, az UTE szakvezetője: "Csapatomon látszott a meccshiány, a Partizan sokkal előrébb tart ezen a téren. Az együttesem 12 dobott góljával elégedett vagyok, a 17 kapott viszont nagyon sok, sajnos pontatlanul pólóztunk. Megyünk tovább, meccsről meccsre jobbak leszünk."

Dejan Udovicic, a Partizan trénere: "Ünnepek után minden csapatnak nagyon nehéz játszania, de kemény meccseket kell vívnunk, mert nem sokára sorban következnek az Euroliga-összecsapások. Ezen a mérkőzésen mindkét csapatnak akadtak védekezésbeli gondjai, támadásokban kevésbé. Főleg az egy-egy elleni játékban kell javítania minkét félnek."

Állás az 1. forduló után:
1. Domino-BHSE 2 pont (15-7)
2. Partizan 2 (17-12)
3. Dermax-UTE-VB Leasing 0 (12-17)
4. Kazany 0 (7-15)

a szerdai program:
18.30: Partizan Raiffeisen Beograd - Domino-BHSE
20.10: Dermax-UTE-VB Leasing - Sintez Kazany.