Vágólapra másolva!
Megkezdték a munkát a magyar élvonalbeli férfikosárlabda-csapatok, s az előzetes hírekből úgy tűnik, alapos változások lesznek a játékoskereteket illetően. Az [origo] megpróbálta számba venni a legfrissebb történéseket.

Az Albacomp együtteséhez szlovén irányító érkezett próbajátékra: a 20 éves 190 cm magas Emir Kulenovic Amerikában járt középiskolába és a szezont Izlandon kezdte. A csapat hivatalos honlapja szerint ezen a héten kell meggyőznie Fodor Péter vezetőedzőt, hogy a csapatnak szüksége van a fiatal irányító játékára.

A Falco KC együtteséhez is megérkezett az új kiszemelt: a 26 éves, 207 cm magas amerikai Nigel Smith centerposzton vethető be. A játékos legutóbb az amerikai CBA-bajnokságban szereplő Albany Patrons csapatában játszott, Váradi Attila szakvezetőnek a Kecskemét elleni két kupameccsen, valamint az Albacomp elleni bajnokin lesz lehetősége tesztelni a kosarast. A klub egyébként a szezon végéig szerződtette Kalvelis Mindaugast.

A Marso-Carmo Suzuki NYKK férfikosárlabda-csapata hétfőn kezdte meg a munkát, de immáron Marko Cvetkovic nélkül, a szerb bedobóval szerződést bontott ugyanis a nyírségi klub.

Zalaegerszegen még Kis Attila edző sem tudhatja, bővülhet-e a ZTE KK játékoskerete. A csapat hétfőre várta a szerb Vladimir Bogojevicet, aki végül nem utazott el mégsem a zalaegerszegi együtteshez. A szakvezetés így a 28 esztendős, 180 cm magas, román válogatott Paul Helcioiut teszteli, rajta kívül még egy svéd játékos érkezéséről lehet szó.

A Hajdú Online információja szerint a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata eredendően már év végén megkezdte volna a munkát, ám a nyitány 2006-ra tolódott. A lap úgy tudja, a klubnál komoly pénzügyi problémák vannak

"Úgy gondolom, jó pozícióból várhatjuk a bajnoki folytatást, ám ne feledjük, a bajnoki rangadók zöme majd csak ezután következik. Mi játékosok igyekszünk csak a szakmai munkára figyelni, és bízom benne, hogy rendben lesznek a dolgok" - nyilatkozta a csapat játékosa, Fodor Márton.

A Dombóvár KC vezetősége úgy döntött, hogy a szezon végéig Bálind József irányítja a szakmai munkát, Németh József személyében pedig új másodedző mutatkozik be a csapatnál.